SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hz.Peygamber ve Kur'an''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Hz. Peygamber ve Kur'an" konulu konferans verildi.

Belediye Konferans Salonu'nda, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber ve Kur'an" konulu konferansa Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesinde İnönü Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç Dr. Ramazan Kamiloğlu yönetiminde Malatya Müftülüğü Din Görevlileri Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından dinleti sunuldu.

Konferans öncesinde açılış konuşması yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül "Peygamber Efendimiz (sav) en güzel şekilde anma ve O'na karşı vazifemizi yapmış olmak ancak onu tanımak ve O'nun güzel ahlakını kendimize örnek almakla mümkün olacaktır. O'nun ahlakı Kur'an ahlakı idi. Bizler Kur'anı anlayarak okumalı, Peygamberimizi de örnek alarak yaşamalıyız. O'nu daha iyi anlamaya vesile olması ümidiyle bu konferansı vermiş bulunmaktayız" dedi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca, "Hz. Peygamber ve Kur'an" konulu konferansında, Hazreti Muhammed'in güzel ahlakına dair açıklamada bulundu. Koca "O tecessüsü, fesatçılığı, buğz etmeyi men etmiş; tevazuyu emretmiştir. O insanlar ile olan ilişkilerinden doğru sözlü, güvenilirdi. O herkes tarafında Muhammedül emin olarak bilinirdi. Mekke'den Medine'ye hicret ederken yanında müşriklerin emanetleri vardı. O Hz. Ali'ye o emanetleri sahiplerine vermek için
bırakmıştır. İlişkilerinde sevgi hakim idi, asla nefrete yer vermezdi" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimize hitaben "Eğer sen onlara kaba ve sert davranmış olsaydın, onlar etrafından dağılırdı" buyruğuna işaret eden Koca "O kolaylaştıran, zorlaştırmayan idi. O intikam peşinde değildi. O hep affedici idi. Ama Allah hakkı söz konusu olduğundan, haram söz konusu olduğundan O sakınanların en sakınanı idi" dedi.

Konferansın ardında konuşmacıya çiçek hediye edilirken, din görevlileri arasında gerçekleşen çeşitli yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız