SON DAKİKA
SON DEPREMLER

I.Altın Kayısı Satranç Turnuvası

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:43
I.Altın Kayısı Satranç Turnuvası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı. 

Malatya Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği’nin katkılarıyla düzenlenen Malatya 1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası açılış töreninin ardından başladı.

Türkiye’den 29 ilin yanı sıra Cezayir, İspanya, Mısır, Gana, Azerbaycan, Hindistan, Türkmenistan, Gürcistan, İran, Irak ve Bulgaristan’dan toplam 255 sporcunun katıldığı turnuva 5 gün sürecek.

Turnuva başlangıcı öncesinde Reyyan’da açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Malatya, gelişiyor ve büyüyor. Malatya, 20-30 yıl öncede iddialıydı, bugünde iddialı, yarında iddialı olacak. Çünkü o potansiyele sahip bir il. Malatya, bir taraftan altyapı ihtiyacını hızla tamamlarken, diğer yandan da üstyapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Değişik kültürel faaliyetlerde ilimizde yürütülüyor. Bunun yanında zeka oyunlarının en önemlisi olan satrancı da faaliyetlerine eklemiş oldu” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Malatya 1. Uluslar Arası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın Malatya adına önemli bir organizasyon olduğunu kaydederek, “Malatya her geçen gün kabuğunu kırıyor. Malatya her geçen gün gelişiyor. Bunların en önemli göstergesi de yapılan uluslararası fuarlardır. Fiziki gelişimlerin yanında önemli organizasyonlarda Malatya’da yapılıyor” diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya’nın bölgede cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, “Malatya Belediyesi olarak sportif, kültürel ve sosyal anlamda birçok faaliyetler yapıyoruz. Malatya gelişen bir il. Büyükşehir olmamızla birlikte gelişmeler çok daha hızlı bir şekilde devam edecek. Malatya’nın bölgede cazibe merkezi haline geldi. Ve bu gelişimini de sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Çakır, Malatya Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi: 

“Sanayinin gelişmesi Malatya’nın gelişmesi adına çok çok önemli ama bu yeterli değil. Şehrin sosyal ve sportif anlamda gelişmesi çok daha ayrı bir anlam ifade ediyor. Biz bu bilinçle birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Ayrıca amatör sporlara destek veriyoruz. Malatya Belediyesi olarak 11 takımımız var. Ama bununla sınırlı kalmıyoruz. Amatör olarak faaliyet gösteren bütün kulüplerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.”

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) As Başkanı Ömer Küçüközcan da, Malatya’da ilk kez düzenlenen Uluslar Arası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın satranç sporu adına büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Gelenekleri köklü olan bir sporun, yine köklü gelenekleri olan Türkiye’mizin en güzel illerinden Malatya’da bir festivalle uluslar arası bir alana taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından turnuva, Vali Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın ilk hamleleri yapmasıyla başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız