SON DAKİKA
SON DEPREMLER

I. Arslantepe Çalıştayı Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-10-22 05:50:15
I. Arslantepe Çalıştayı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe’nin UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması için Battalgazi Belediyesi öncülüğünde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda vizyon, koruma, uygulama ve eylem planları konusunda 1. Arslantepe Çalıştayı gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi UNESCO Birimi tarafından hazırlanan alan yönetim dosya üzerinde fikir beyanlarının yapıldığı I. Arslantepe Çalıştayı, Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Çalıştaya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Ankara Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü temsilcileri, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü temsilcileri,  İnönü ve Turgut Özal Üniversitesi’nden temsilciler ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 1. Arslantepe Çalıştayı’nın izlenecek yol haritası ve eksikliklerin tamamlanması açısında önemli olduğunu belirterek, “Arslantepe dünya kültürel mirası açısında önemli bir merkez. Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’nin asıl listesine alınması için önemli bir mesafe kat edildi. Biz belediye olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra da Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültürel Mirası asıl listesine alınması için üzerimize düşenin en iyisini yapacağız. Arslantepe’nin tanınabilirliğinin arttırılması, buradaki kültür ve turizm faaliyetlerine hızlı bir faaliyet kazandıracağı, bu ivmenin de bu bölgedeki halka bir katma değer kazandıracağını düşünüyorum. Bu medeniyeti sadece Malatya, Battalgazi ve Türkiye ölçeğinde sınırlandırılıp, hapsetmemizde doğru değil. Arslantepe höyüğünün artık dünya kültürel mirası listesinin içinde olması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu çalıştay da bu anlamda büyük önem arz ediyor” diyerek, çalıştayın verimli geçtiğini söyledi.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yunus (5 yıl önce)
    Arslantepe’nin UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması için yapılan üç toplantının ilkine Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin ŞİŞMAN, ikincisine Müze Müdür Vekili Kenan ÖZDAŞ ile her üç toplantıya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzde Turizm Araştırmacısı olarak görev yapan Bülent KORKMAZ katılmıştır. Turizm Araştırmacısı Bülent KORKMAZ Arslantepe’nin UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması için yapılan çalışmalarda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü adına görev yapmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEKİR (5 yıl önce)
    Tacettin bey Malayada bu Moda olmus Tanıtım günleri yapılır Kültür müdürlüğünün hiç bir birimi yok Filim festivali yapılır yine yok Bu çalıştayda neden müze müdürü orda olamsın neden il müdürü orda olmasın var dı da haber de belirtilmediyse bir şey demiyorum ben habere göre değerlendiriyom Malatyanın tanıtım basın müdüründen soruluyor onun için gecmişte caddelerde yabancı turist görüyorduk malesef şimdi hiç yok inşalalh genç idailis yeni Kültür müdürü Çetin şişman bu ilgisiliğe çözüm bulur yoksa Malatyayı bürüksel Lahanasıyla birlikte yurt dışında malatyalı olmayan 2 tane aşcı ve basın müdürü tanıtmaya giderler
    0
    0
    Yanıtla
  • tacettin (5 yıl önce)
    yukarıdaki yazıda ankara kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü temsilcileri vardı, sivas kültür varlıklarını koruma kurulu bölge müdürlüğü temsilcileri vardı , inönü ve turgut özal üniversitesinden temsilciler vardı deniliyor. eleştri : bu temsilciler varsa isimleri niçin yok.????????. il kültür müdürü bu toplantıda niçin yok??????? bu toplantının il kültür müdürlüğünde yuapılması gerekmezmi.yoksa selattin gürkan il kültür müdürlüğünün yapması gerekenler selattin gürkan'a mı kalmış.?????????
    0
    0
    Yanıtla
  • gerek yok (5 yıl önce)tacettin isimli kullanıcı yorumuna
    yılllardır il kültürü yok muydu? müze müdürü yok muydu ? yaptıda biri yok yapma niye yaptınmı dedi? biri bu konuya el atdımı yıllardır ?kim sahip cıktı tarıhımıze.yok su varmıydı yokmuydu körmü sahip cıkıp biz yapıyoruz şerefine nail olsalardı.zaten malatyada yapsan nıye yaptın yapmasan devlet ilgilenmiyor sahip cıkmıyor kafa yapısı
    0
    0
    Yanıtla