SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'I Love You' İle Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:42:21
'I Love You' İle Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Kastamonu’da yaşayan Niyazi Kımızoğlu, telefonuna gelen “I Love You” mesajı sayesinde tanıştığı Cezayirli Djamila Debabeche ile 3 yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor. 

Kastamonu’da yaşayan Niyazi Kımızoğlu (30)’nun hayatı üç yıl önce telefonuna gelen “I Love You” (Seni Seviyorum) mesajıyla değişti. Mesajı atan numarayı işyerine gittiğinde internette araştıran Kımızoğlu, Cezayirli Djamila Debabeche’ye (28) ait olduğunu tespit etti. İlk önce şakayla atılan mesaj, daha sonra telefon ve internet sohbetiyle devam etti. Çift, birlikteliklerini 8 ay sonra evlilikle sonuçlandırdı.

Kastamonu’da hayatlarını devam ettiren çift, üç yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor. Ayrıca çiftin, Rana isminde 5 aylık bir bebekleri oldu.

“TÜRK DİZİLERİNİ İZLERKEN TÜRKİYE’YE HAYRAN KALDI”

Djamila Debabeche Kımızoğlu, Cezayir’de Türk dizilerini izlerken Türkiye’ye karşı sempati duymaya başladığını belirtti. Djamila Debabeche Kımızoğlu, Cezayir’de özel günlerde bedava mesajlaşma hakları olduğunu ifade ederek, yine bir bayram günü Türk filmi izledikleri sırada, erkek kardeşinin şaka amaçlı olarak Türkiye’deki bir telefon numarasına “I Love You” mesajı attığını söyledi.

Mesajın gittiği Niyazi Kımızoğlu'nun da kendisine cevap verdiğini belirten Djamila Debabeche Kımızoğlu, böylelikle cep telefonuyla görüşmeye başladıklarını kaydetti.

Djamila Debabeche Kımızoğlu, telefonda konuşurken birbirlerinin dillerini bilmedikleri için oldukça zorlandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Niyazi, İngilizce konuşuyordu, ben Arapça konuşuyordum. Onun messenger adresini alıp internet üzerinden sohbet etmeye başladık. O ‘Seni seviyorum’ diyor, ben ‘Seni seviyorum’ diyordum. Böyle 8 ay sürdü. Telefonda konuşamıyorduk. Google’ye girip burada yazdıklarının çevirisini yapıyorduk. Uzun süre konuşunca, Niyazi’ye ‘Cezayir’e gel’ dedim. Kendisi Cezayir’e gelmek istemedi. O, ‘Sen gel’ deyince, Cezayir’den Türkiye’ye geldim. İlk gördüğümde eşimi beğendim. Cezayirli ve Türk ikisi de Müslüman.”

Eşinin Cezayir’e gelmesini teklif ettiğinde sürekli ötelenmesinden dolayı korktuğunu anladığını ve bu yüzden kendisinin cesaret ederek Türkiye’ye geldiğini belirten Debabeche, İstanbul Havalimanında ailesiyle görüştükten sonra Ankara’da konsoloslukta nikah yapıp 3 ay sonra düğün yaptıklarını kaydetti.

Debabeche, Niyazi Kımızoğlu ile konuşurken kendisini istemeye geldiklerini fakat bu evlenme tekliflerini kabul etmediğini söyledi.

Cezayir’den Türkiye’ye gelmenin zor olduğunu ve Türkçeyi bilmediği için bir süre sorun yaşadığını ifade eden Debabeche, şöyle konuştu: “Ama yavaş yavaş Türkçe öğrendim. Zamanla arkadaşlarım oldu. Akrabalarım beni ziyaret ediyor. Bende ara sıra Cezayir’e gidiyorum. Mutlu bir yuvam var. Eşimi seviyorum, onunla tanıştığım için mutluyum. Şimdi 5 aylık dünya tatlısı bir bebeğimiz oldu.” 

“TELEFONUMA GELEN MESAJDA BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADIM”

Telefonuna gelen ilk mesajı gördüğünde çok şaşırdığını belirten Niyazi Kımızoğlu da, sabahleyin iş yerine gittiğinde internette yaptığı araştırma sonucu hattın Cezayir’e bir şirkete ait olduğunu öğrendiğini ve telefonda başlayan konuşmaların zamanla internet üzerinde devam ettiğini ifade etti.

Kımızoğlu, 8 ay görüştükten sonra, eşinin kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk etapta ben korktum. Cezayir’den İstanbul’a uçakla geldi, bende ailemle birlikte İstanbul’a, havaalanına gittim. Havaalanından aldık, geldik. Kastamonu’da nikah kıydık. Telefonuma ilk gelen mesajda ‘Seni seviyorum’ yazıyordu. Kalben inandım, 2 yıldır evliyiz.” 

“İŞARET DİLİYLE VE GOOGLE’DE ÇEVİRİ YAPARAK ANLAŞTIK”

Eşi ile bir süre işaret diliyle anlaştığını, bazen google’de çeviri yaparak konuşmaya çalıştıklarını ifade eden Kımızoğlu, şuan çok mutlu olduğunu söyledi.

Kımızoğlu, eşi Djamila Debabeche ile 8 ay konuştukları esnada ailesinin kız bakmaya gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailemle birlikte evlenmek için kız bakmaya gittik. Fakat ben, eşimi çok beğendim ve seviyordum. Bu yüzden aileme istemediğimi söyledim. Ailemi, eşimle tanıştırdım ve onlarda çok sevdi. Şimdi mutlu bir yuvamız var.” 

“UZAK OLDUĞU İÇİN EVLİLİĞE ÖNCE KARŞI ÇIKTIK”

Cezayir ile Türkiye’nin arasındaki mesafeden dolayı ilk etapta bu evliliğe karşı çıktıklarını belirten Niyazi Kımızoğlu’nun yengesi Türkan Kımızoğlu ise, gelinle tanıştıktan sonra bu düşüncelerinin değiştiğini söyledi.

Gelinini karşılamak için 3 yıl önce İstanbul’a gittiklerinde, uçağın 1 saat geç kalması üzerine gelinin gelmeyeceği korkusuna kapıldığını anlatan Türkan Kımızoğlu, şunları kaydetti: “Havaalanına geldik, herkes gelinin gelmesini bekliyordu. Ama gelini bulamadık. Artık havalimanından dönüyorduk. Tam bu sırada Niyazi, Djamila Debabeche’yi tanıdı” 

Eltisinin de havalimanında kendilerini aradığını fakat bulamadığını anlatan Türkan Kımızoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sonra gelinimiz bizi buldu. İşte o sevinç anlatılamaz. Zaten ilk önce sarıldık, ondan sonra otomobille Kastamonu’ya geldik. İlk başta dil bilmediğimizden dolayı konuşamadık, işaret diliyle anlaştık. Google’ye girip burada çeviri yaparak konuşmaya çalıştık. Halk Eğitim Merkezi’nin Türkçe kursuna gönderdik. Kursun yardımıyla yavaş yavaş Türkçeyi konuşmaya başladı”

Telefon şakasıyla başlayan çiftin, evlilikleri ise ilk meyvesini verdi. Çiftin 5 aylık, Rana adını verdikleri bir kız çocukları oldu. Djamila Debabeche Kımızoğlu, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eşi Niyazi Kımızoğlu’na sürpriz bir hazırlık yaptı. Eşi için pasta hazırlayan Djamila Debabeche Kımızoğlu, Sevgililer Günü’nde mutluluklarını ve büyük aşklarını bir kez daha tazeledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız