SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü. "Battalgazi" İle İddialı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:50
İ.Ü.
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Formula G” Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılmak üzere hazırlanan “Battalgazi” isimli güneş arabası bu yılki yarışmaya daha iddialı bir şekilde girecek.

Proje yürütücülüğünü İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat, ekip liderliğini Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca’nın yaptığı ve Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik öğrenci tarafından tasarlanıp hazırlanan “Battalgazi” isimli güneş arabası basına tanıtıldı.

Battalgazi’nin tanıtım sürüşü etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı ve öğrenciler katıldı.

20-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında İzmit körfezinde düzenlenecek TÜBİTAK Formula G yarışmasına katılacak olan güneş arabasının basına tanıtım programında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren ekip başkanı Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca, “Güneş arabamız saatte 80-90 km hız yapmaktadır. 190 kg ağırlığında olan araba için yaklaşık 100 bin TL harcandı. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, İGDAŞ Genel Müdürü Sayın Bilal Aslan olmak üzere sponsorlarımız ve Proje yürütücümüz Yrd. Doç. Dr. Cem Onat Hocamızın önemli katkılarıyla özenle hazırlanan ve tamamen bize ait olan aerodinamik tasarımı ile teknik alt yapısı son derece güçlü güneş arabamız ‘Battalgazi’ ile Formula G yarışlarında başarıyla döneceğiz.” dedi.

Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Geçen senelere göre daha da geliştirilen ve hafifletilen güneş arabamız, bu sene yapılacak olan yarışmada umarım daha başarılı olacak. Geçen yıl 360 kg ağırlığındaki güneş arabası özenli çalışmalar neticesinde bu yıl 190 kg olarak yapıldı. Yarışmada dereceye girebilmek için bu önemli bir etkendir. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin güneş enerjisi ile çalışan arabanın yanı sıra hidrojen enerjisi ile çalışan ‘Hidromobil’ yapma konusunda da çalışma yapmalarını diliyorum. Bu ve benzeri çalışmalara üniversite olarak desteğimizin her zaman olacağını belirtir, öğrenci arkadaşlarıma başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Güneş enerjili arabanın yapımında önemli katkıları olan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan ise Sosyal Sorumluluk Projesi olarak gördükleri bu çalışmayı önemsediklerini, ülke olarak güneş enerjisinden daha fazla faydalanmaları gerektiğini, bu ve benzeri projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti ve yapılan çalışmayı çok başarılı bulduğunu belirtti.

Malatya-Elazığ karayolunda basın önünde yapılan test sürüşünü başarıyla tamamlayan “Battalgazi” isimli güneş arabası estetik tasarımı ve yaptığı hızla izleyenlerin ilgi odağı oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız