SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü Bilişim'de 14.Sırada..

A- A+ PAYLAŞ

20 binden fazla üniversitenin bilimsel çalışmalarının web üzerinden sıralamasında, İnönü Üniversitesi'nin bilişimde Türkiye'de 132 üniversite arasında 14. olduğu bildirildi.

Tüm üniversiteler sıralamasında bin 378'inci olan İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Üniversitenin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Dünyadaki 20 binden fazla üniversitelerin bilimsel çalışmalarının web üzerinden değerlendirildiği ”WebometricsRanking of World Universities” sıralamasında Üniversitemiz, bu yıl Dünya Üniversiteleri arasında1378. sırada yer alırken, Türkiye sıralamasında ise 132 Üniversite arasında 14. oldu.

Dünyadaki bilişim sektörünün hızlı gelişimine paralel olarak bilgi üreten ve ürettikleri bilgiyi dünya ile paylaşan Üniversiteler için internet en önemli kanal olmakta ve bunun önemli bir sonucu olarak da artık Üniversitelerin web üzerinden başarı değerlendirmeleri yapılmaktadır.

2004 yılından itibaren Üniversitelerin başarı kriteri olarak kullanılan ve her 6 ayda bir yapılan “Ranking Web of World Universities” değerlendirmesinde geçen yılın Temmuz ayı sıralamasında dünya genelinde 20 bin üniversite arasında Üniversitemiz 1734. sırada yer alırken bu yıl dünyanın birçok önemli üniversitesini geride bırakarak 1378. sıraya yükselmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız