SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü.'de Kayıtlar 1-5 Eylül'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:12
İ.Ü.'de Kayıtlar 1-5 Eylül'de
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde yeni eğitim öğretim yılı için kesin kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Bu yıl ilk kez , e-devlet üzerinde yerleştirildikleri Üniversiteyi seçerek kesin kayıt yaptırabileceği belirtildi. 

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında, ekte belirtilen günlerde ve mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili kayıt merkezimize başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir” denildi.

Bu arada, 2014-Kesin Kayıt işlemleri bu yıl ilk kez isteğe bağlı olarak isteyen öğrencilerin

e-devlet şifresi alarak yerleştirildikleri Üniversiteyi seçerek kesin kayıt yaptırabileceği bildirildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: 

“Bu uygulama ilk kez yapılacaktır, Üniversitemiz bu uygulamaya katılmıştır. Üniversitemize kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan, ikinci öğretim programları ve Uzaktan Eğitim Programları hariç, diğer öğrenciler, Üniversitemizin internet sitesinde ön kayıtlarını yaptıktan sonra, PTT’de E-DEVLET şifresi alacak ve burada kendi bilgilerine ulaşarak kesin kaydını yapacaktir.

Bu uygulamada yararlanarak, E-DEVLET üzerinde kesin kayıt yapan öğrenciler, kesin kayıt için kayıt merkezlerine gelmeyecektir. Kendilerinden istenen Lise diploması ve fotoğraflarını, Eğitim-Öğretim başladığı tarihi izleyen 15 gün içerisinde ilgili Öğrenci İşleri Bürolarına (Kampüsde merkezi öğrenci işlerine, kampus dışında eğitim yapan birimlere kayıt yaptıranlar ise kendi birimlerinin öğrenci işleri bürolarına) teslim edeceklerdir.”

Bu arada, yeni eğitim öğretim yılı için kesin kayıt işlemleri hakkında ayrıntılı bilginin İnönü Üniversitesi web sitesinden öğrenilebileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız