SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü.'de Proje Yazma Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:02
İ.Ü.'de Proje Yazma Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinde doktora yapan fen, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarındaki lisansüstü öğrencilere proje yazma eğitimi verildi. 

Eğitimin, TÜBİTAK 1000 kodlu ve Üniversitelerin ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarafından Desteklenen Programlara Yönelik Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması programı çerçevesinde yapıldığı açıklandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe 100 doktora öğrencisi katıldı. TÜBİTAK-ARDEB 1000 Proje Yürütücüsü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, TÜBİTAK 1000 kodlu 'Üniversitelerin ARDEB Tarafından Desteklenen Programlara Yöneq1lik Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması' başlıklı çağrısı kapsamında 30 üniversitenin davet edildiğini ve bu kapsamda başvuran 24 üniversiteden sadece 8’inin projesinin kabul edildiğini belirtti.

'Proje Kapasitesinin Artırılması' başlıklı proje de İnönü Üniversitesi ile Ankara, Atatürk, Cumhuriyet, Karadeniz Teknik, Marmara, Mersin ve Trakya Üniversitelerin yer aldığını dile getiren Özdemir, “Üniversitemizin de yer aldığı bu proje kapsamında Doktora Öğrencilerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi de planlanmıştır. TÜBİTAK, yeterliliğini tamamlamış doktora öğrencilerinin de yürütücü olarak proje sunabilmelerine imkân sağlamaktadır. Bu yüzden doktora öğrencilerimizin proje yazma becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitim sonunda öğrencilerimiz fikirlerini projeye dönüştürebilecek ve farkındalık yaratabileceklerdir." şeklinde konuştu.

İki gün süren etkinlikte; doktora öğrencilerine yönelik olan TÜBİTAK programı tanıtıldıktan sonra proje yazma konusunda gerekli teorik bilgiler verilirken daha sonra oluşturulan gruplarla proje yazımına geçildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, proje yazma eğitimi etkinliğinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız