SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü.'de Sanat Sempozyumu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:14
İ.Ü.'de Sanat Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Sempozyumu ve Sergisi başladı. 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karkın, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Karkın, yurt içi ve yurt dışından davetli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Özellikle 41’inci yılımıza girerken, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin koordinatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda birçok bilim insanının üniversitemizde bir araya gelmiş olması, bilgi, tecrübe ve deneyimlerini paylaşması, aynı zamanda eserlerini sergilemeleri oldukça anlamlıdır. Bu tip toplantılar bilim insanlarının kendilerini ölçmeleri, eserlerini sergileme fırsatı bulmaları, karşılıksız bilgi ve fikir alışverişinde bulunmaları açısında önem arz etmektedir. Ayrıca üniversite yaşamında, bilim hayatında, sanat ve estetik, tıp, mühendislik ve temel bilimler alanı kadar gereklidir. Medeni ülkelere baktığınızda, sanat ve estetiğin, ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelere paralel olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla üniversitemizdeki diğer alanlara paralel olarak sanat ve estetik alanına da son derece önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle sempozyumun yararlı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Günümüzde bilgi üretiminin ve paylaşımının hayati önem kazandığını, ülkelerin ve üniversitelerin her yönden gelişmelerinde vazgeçilmez temel şartlardan biri haline geldiğini belirten İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Metin Karkın, sempozyumların farklı bölge ve alanlardan katılan araştırmacıları aynı yerde buluşturmak, bilimsel çalışmaların tartışılmasını ve fikir paylaşımlarını sağlamak adına önemli olduğunu söyledi. Karkın, “Bu düşünce ile araştırmacıların, akademisyenlerin ve alanındaki uzmanların, seçilen konuları tüm boyutları ile titizlikle tartışması ve yeni açılımlar getirmesi sempozyum ve sergi çalışmalarına bilimsel bir nitelik, katkı ve değer kazandırması açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Oturum başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın’ın yaptığı “Sanatın Evrensel Boyutu” başlıklı panelde Dr. Robert Ellıot (Tennessee StateUniversity Music Department), Prof. Zafer Gençaydın (Emekli Öğretim Üyesi) ve Dr. Martin Greve ( WissenschaftlicherReferent Orient-Institut) konuştu.

3 gün sürecek olan sempozyumda yurt içi ve yurt dışından katılan çok sayıda bilim adamı sanat alanındaki güncel gelişmeleri tartışacak ve görsel, işitsel, kuramsal ve sahne sanatları alanında bildiri sunacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız