SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü.'den İsmet İnönü Paneli

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:17
İ.Ü.'den İsmet İnönü Paneli
A- A+ PAYLAŞ

25 Aralık 1973'te kaybettiğimiz, büyük devlet adamı ve asker, eski cumhurbaşkanı ve başbakanlardan, Malatya eski milletvekillerinden İsmet İnönü'nün ölümünün 40. yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesi'nce düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, 18 Aralık Çarşamba günü "Ölümünün 40. yılında İsmet İnönü" paneli yapılacağı bildirildi. Bu panele katılacak konuşmacılardan birinin de İnönü'nün kızı Özden Toker olduğu öğrenildi.

Kampüsteki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki büyük salonda yapılacak ve saat 10.00'da başlayacak olan panelde İsmet İnönü ve Lozan konularının uzmanlar tarafından ele alınacağı bildirildi. 

Moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu’nun yapacağı panelde, İnönü Vakfı Başkanı ve İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’in yanı sıra, tarihçi Prof. Dr. İlhan Tekeli, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zafer Toprak, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timuçin Faik Ertan konuşacak. 

Bilindiği üzere 2013 yılı, İsmet İnönü’nün 40. ölüm yıldönümü, Lozan’ın da 90. yılı olması bakımından ayrı önem taşıyor. Üniversitedeki panele şehir merkezinden de katılımın yüksek olması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız