SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü. ile Çin Üniversitesi Arasında Protokol

0
Güncellendi - 2016-06-08 22:44:27
İ.Ü. ile Çin Üniversitesi Arasında Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Çin'in önemli üniversitelerinden biri olan Guangzhou Universty ile İnönü Üniversitesi arasında karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı.

Çin'in önemli üniversitelerinden biri olan Guangzhou Universty, bu yıl ev sahipliğini üstlendiği ESRUC 2016 toplantısı öncesinde, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in de aralarında olduğu Türkiye'den 5 üniversite rektörünü akademik işbirliği görüşmelerinde bulunmak üzere Guangzhou'ya davet etti. Atatürk Üniversitesi’nin öncülüğünde başlatılan ve kısa adı ESRUC olan Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu'nun 2016 toplantısına bu yıl, Çin üniversitelerinden Guangzhou Universty ev sahipliği yapıyor. Toplantı öncesinde davet edilen ve 27-30 Mayıs tarihlerinde bu ziyareti mmmmmgerçekleştiren Türk üniversitelerinin rektörleri ile Guangzhou Universty yönetimi arasında karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı. Görüşmelerde İnönü Üniversitesi ve Guangzhou Universty arasında da karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı. İmza sonrası karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Yapılan görüşmelerde, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye ve Çin arasında ticari ilişkilerin her geçen gün biraz daha gelişmesine atıfta bulunarak, üniversitelerin karşılıklı olarak Çince ve Türkçe programlar açmalarının gereği üzerinde durdu. Ayrıca İnönü Üniversitesi ve Guangzhou Universty arasında, geleneksel tıpla ilgili olarak iki üniversitenin tıp fakültelerinin ön görüşmeler yapması, bilimsel işbirliği yollarının araştırılması ve ortak çalışmalar yürütülmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Protokollerin imzalanmasından sonra Guangzhou Universty yöneticileri, Türk üniversite yöneticilerine kendi kampüslerini gezdirdi, üniversiteleri hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

iha

mk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız