SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü. Tıp'da Mezuniyet Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:37
İ.Ü. Tıp'da Mezuniyet Günü
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi 19‘uncu dönem mezuniyet töreni gerçekleştirilirken, 45 öğrenciye diplomaları verildi. 
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.
 
Mezuniyet töreninde konuşan dönem birincisi Dr. Suna Şahin, "Birçok mesleki eğitimden daha zor ve uzun olan 7 yıllık tıp eğitimini bitiriyoruz. Tıp Fakültesi öğrencileri olarak hepimiz çok çalıştık ve çok emek harcadık. 7 yıllık süreçte fakülte yönetiminin aldığımız eğitimin kalitesini arttırmak adına sorumluluklarımıza çözümler ürettiğini düşünüyoruz. Temel bilimlerdeki eksikliğimiz kapatıldı, pratik laboratuarımız yenilendi. İnsan hayatını tüm değerlerin üzerinde tutarak, bu onurlu ve kutsal mesleği en içten duygularla yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Dekan Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi hakkında bilgi verirken, fakültenin 1987 yılında kurularak çeyrek asrı geride bırakmak üzere olduğunu, çeyrek asırlık dönemde üniversitenin Tıp Fakültesi olarak önemli gelişmeler kaydettiklerini belirtti. Kızılay, hem fiziki alt yapı hem de insan kaynağı açısından Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden biri olmak üzere olduklarını kaydetti.
 
Rektör Cemil Çelik de, doktorluğun dünyanın en zor ve en şerefli mesleklerinden birisi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
 
"Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Genç doktorlarımıza şunu ifade etmek istiyorum; hayatınız bundan sonra başlıyor. Öğrencilik günlerinizi arayacağınız bir geleceğiniz olacak ve sürekli kendinizi yenilemek zorunda olacaksınız. Bu yaşam mücadelesinde hayatınızı devam ettirirken lütfen adaleti, utanma duygusunu ve vefayı yitirmeyin. Karamsar ve kötümser olmayın, hayata hep iyimser olarak bakın. Hiçbir zaman çaresizliğe ümitsizliğe düşmeyin. Asıl mücadelenin bundan sonra başlayacağını aklınızdan çıkarmayın."
 
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğrencileri Hipokrat Yemini ettiler. Bölüm birincisi Dr. Suna Şahin'in yaş kütüğüne künye çakmasının ardından da diplomalar verildi. Bu dönem Tıp Fakültesi'nden 47 öğrenci mezun oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız