SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İ.Ü.'ye Havacılık Yüksekokulu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:09
İ.Ü.'ye Havacılık Yüksekokulu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

BATTALGAZİ KAMPÜSÜ'NDE..

Üniversiteye bağlı olarak Battalgazi'deki kampüste Sivil Havacılık Yüksek Okulu kurulması teklifi, İnönü Üniversitesi Senatosu'nun 10 Haziran 2013'de yaptığı toplantıda geçmiş,  YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde de bu konudaki çalışmalara başlanmıştı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, teklifin üniversite senatosundan geçmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması ile ilgili bir teklifi, 10 Haziran günü gerçekleştirdiğimiz Senato toplantımızdan geçirdiğimiz bilgisini de,  kamuoyuna duyurmuş olalım. Sivil havacılık her geçen gün daha da önem kazanıyor. Zirai ilaçlamada hava araçlarından da yararlanıldığı için, Sivil Havacılık Yüksekokulu, yeni üniversitenin konsepti ile de paralellik gösteriyor."demişti.

BAKANLAR KURULU KARARI ÇIKTI..

İnönü Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı teklifi doğrultusunda alınan 14 Ağustos 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra, 26 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu arada, aynı bakanlar kurulu kararında Elazığ Fırat Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun kapatılıp Spor Bilimleri Fakültesi, Adıyaman Üniversitesi'ne bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun kapatılıp Turizm Fakültesi kurulması da yeraldı.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız