SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İade Edildi..

A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba'nın hazırladığı ve CHP'li 20 Milletvekilinin imzasının bulunduğu 'Füze Kalkanı' ile ilgili yazılı soru önergesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı tarafından iade edildi. Ağbaba tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması isteği ile Meclis Başkanlığı'na sunulan ve yedi maddeden oluşan soru önergesi, son maddede bulunan bir ifadenin, iç tüzüğünün 97. maddesine aykırı olduğu gerekçesi ile iade edildiği öğrenildi. Söz konusu maddede  “Geçmişte acı tecrübesi ortada iken, hala bu bölgeye farklı bir radyasyon tehdidi oluşturacak cihazların kurulmasındaki ısrar Hükümetinizin Malatya, Kürecik, Kozluca bölgelerinin halkını gözden çıkardığı olarak yorumlanabilir mi?” sorusu yer alıyordu. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ağbaba, "TBMM iç tüzüğü 97.maddesinde “tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular ile ilgili sorular sorulamaz” deniliyor. Hangi konuların istişare sağlayıp sağlamayacağı kararı Meclis Başkanlığı tarafından değerlendiriliyor. Hükümete yönelik can alıcı sorular olduğunda subjektif bir değerlendirme ile sorular reddediliyor.Oysa ki sorduğumuz soru acı bir gerçeğin altını çizmek içindir.Hükümet Malatya ve Kürecik bölgesini koruyamayacak bir kalkanı bu bölgeye yerleştiriyorsa burada yaşayan insanları gözden çıkarmış demektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız