SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antrenörlere Fair Playı Anlattı

0
Güncellendi - 2016-05-16 03:18:20
Antrenörlere Fair Playı Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, IAFF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri kapsamında, antrenörlere Fair-Play anlatıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer kapsamında Spor Yazarı Haldun Domaç, Fair-Play konulu sunum yaptı.

Domaç, Fair-Play’in ana hatlarıyla dürüst oyun, sporda centilmenlik, doğrudan yana olma becerisi, vicdanının sesini duyma ve Tanrı’nın sesini duymak olduğunu ifade etti.

Çeşitli örneklerle Fair-Play’i anlatan Domaç, “Fair-Play, kişi ve toplum, bir olay meydana geldiğinde, o örnek davranışı otomatik olarak sergiler. Onu ekstra bir işi olarak kabul etmez, normal sayar” dedi.

Domaç, Fair-Play’in haksız kazanca isyan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Fair-Play felsefesine inanan ve uygulayanlar, fırsat eşitliğini bozmamak amacıyla haksız avantajları kabullenmez. Rakibi düşman görmezler. Onlar için rakip eşdeğer haklara sahip oyunun gerçekleşmesini sağlayan bireydir. Rakibe değer verir ve arkadaş olarak görür.”

“RAKİBİNİZ, DÜŞMANINIZ DEĞİLDİR”

Fair-Play’in içerisindeki anlamın iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Domaç, “Fair-Play bir topun kornere kendisinden çıktığını söylemek bir Fair-Play olgusu ama olay bu kadar da basit değil. Fair-Play’in içerisindeki anlamın daha derin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bir kere rakibinizi düşman olarak görmeyeceksiniz. O sizin düşmanınız değil, rakibiniz. IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz’ı örnek alalım. Onun sporculuk hayatında en büyük mücadelesini yaptığı kişi Mehmet Yurdadön’dür. 5 bin, 10 bin bir o, bir diğeri geçer. Rekor bir ona, bir ona giderdi. Ama ikisi aynı evde kalıyorlardı. İkisi aynı evi paylaşıp, aynı kaptan yemek yiyorlardı. Yarışta birbirlerini geçiyorlardı ama akşam olunca aynı eve geliyorlardı. İşte Fair-Play böyle bir şeydir” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

Pano04

p5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız