SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İbadet Aşkıyla Yapıyor"!..

A- A+ PAYLAŞ
 
SAMSUN- Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) yeni genel müdürlük binası, Samsun'un Atakum ilçesinde açıldı.
 
Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan ve yaklaşık 1.6 milyon aboneye ve bölgede yaşayan 3 milyon kişiye elektrik dağıtımını gerçekleştiren Çalık YEDAŞ, Samsun'un Atakum ilçesinde inşa edilen yeni yönetim binasında hizmete girdi. 
 
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, holding iştirak şirketlerinden Çalık YEDAŞ'a yaptıkları alt yapı ve teknoloji yatırımlarının artarak devam edeceğini ve Çalık YEDAŞ'ı Avrupa'nın en iyi elektrik dağıtım şirketi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ahmet Çalık, "Yeni dönemde Çalık YEDAŞ'a alt yapı, teknoloji ve insan kaynağı anlamında yatırımlarımız artarak devam ediyor. Elektrik gibi en temel ihtiyaçlardan birinin karşılanmasını sadece ticari bir faaliyet olarak değil bölgenin kalkınmasında toplumsal bir araç olarak görüyoruz" dedi. 
 
Çalık YEDAŞ binasının önemli Avrupa ödülüne layık bir görünümü olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu bizlerle çok başarılı iletişimler ve çok başarılı diyaloglar içersinde oldu. Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop illerini kapsayan yaklaşık 40 bin metre karelik enerji dağıtım işini aldılar" diye konuştu. 
 
Özelleştirmenin öneminden bahseden AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Bugüne kadar özelleştirmenin önünde duranların bugün buradaki binayı gördüklerinde ne kadar yanlış yaptıklarını görmüş olacaklar" ifadelerini kullandı. 
 
10 yıl önce potansiyelini kullanamayan bir Samsun olduğunu söyleyen AKP Samsun Milletvekili Mustafa Demir ise, "8 yılda Türkiye genelinde en büyük kamu yatırımları alan 5. büyük il Samsun'dur ve bunu 3. büyük il yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu. 
 
Ahmet Çalık ile dünyanın dört bir yanında açılışlar gerçekleştirdiklerini dile getiren AKP Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, "Ekmeğin girmediği, duvara çivisinin çakılmadığı birçok yere hatta Malatya'dan uçakla ekmek gönderdiğimiz yerlere tesisler kurdu. Bir ibadet aşkıyla yatırımlarını sürdürüyor. Ahmet Çalık gibi bir gönül insanını kazanmış olmanız, Samsun'a çok şey katacaktır" diye konuştu. 
 
Temiz bir enerjiye sağlığımız açısından büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen AKP Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Şehrimizde nefes almaktan zorlandığımız havalardan, doğal gazla ısınan, tertemiz elektriği kullanan günlere geldik. Elektriksiz hiçbir yerimiz kalmadı. Tertemiz elektrik kullanıyoruz" dedi. 
 
Samsun'da birçok yerin özelleştirildiğini dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şöyle konuştu: "Bunlardan bir tanesi de Samsun Limanı'dır. Özelleştikten sonra yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım ile Samsun'da liman çok farklı bir noktaya geldi. Yüzde 35'lik bir artış ile bir önceki yıla göre gerçekleştirdi. Elektrik dağıtım işi de büyük bir hızla vatandaşın sorunlarını çözme noktasında daha hızlı hareket edecektir." 
 
Konuşmaların ardından Çalık YEDAŞ Genel Müdürlük hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. 
 
Açılışa Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz,  AKP Samsun Milletvekili Tülay Bakır, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız