SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İbadethane Olması İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:26
A- A+ PAYLAŞ

Dilek beldesinde Engüzekliler Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikte aşure dağıtıldı. 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in Kerbela'da şehit edilen torunu Hazreti Hüseyin'in anılmasının önemli olduğunu belirtti. 

Aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu ifade eden Çalık, ''O kazanın etrafından hepimizin beraber harmanlanması çok önemli. İşte o yüzden diyoruz ki, 'Gelin canlar bir olalım.' Bayrağımız, Peygamberimiz, kitabımız, kıblemiz bir. Bu güzellikler içinde ben inanıyorum ki bu güzel mekanlarda çok daha güzel günleri beraberce yaşayacağız'' diye konuştu. 

Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu anımsatan Çalık, kente cemevinde bulunan vatandaşların da katkılarıyla güzel hizmetler yapılacağını kaydetti. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Büyükşehir Yasası konuşulurken yasa içinde ''Mabet'' diye bir sözcüğün geçtiğini belirterek, mabetin içine cemevlerinin girmediğini söyledi. Ağbaba, ''Burada huzurlarınızda bir söz vermek istiyorum. Cemevlerinin yasal ibadethane olabilmesi için her türlü mücadeleyi vereceğimi bir kez daha buradan belirtiyorum'' diye konuştu. 

Herkesin inancına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Ağbaba, ''Bir inancı yaşayanların nerede ibadet edeceğine, inanç merkezlerinin neresi olacağına kimse fetva veremez. İnsanlar nerede ibadet edeceğine, nasıl yaşayacağına kendileri karar verir diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. 

Ağbaba, aşurenin Malatya'nın birliği ve beraberliğine katkı sunması diledi. 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Engüzekliler Cem ve Kültür Evi'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Aşure etkinliklerini önemsediğini dile getiren Çakır, bu etkinliklerin birlik ve beraberliğe önemli katkıları olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından semah gösterisi sunuldu, vatandaşlara aşure dağıtıldı. 

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Alevi sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız