SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İBB Genel Sekreterliğine Hemşehrimiz Atandı

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine vekaleten hemşehrimiz Mesut Bektaş (fotoğraftaki) atandı. Bektaş, daha önce genel sekreter yardımcısı olarak görev yapıyordu. Bektaş'ın yeni görevi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kamuoyuna duyuruldu.

BEKTAŞ GENEL SEKRETER..
Bugün görevinden istifa ettiği açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Evren’in yerine Genel Sekreterliğe Vekaleten atanan Mesut Pektaş, 1953’de Malatya’da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde “Ekonomi-istatistik” bölümünden mezun olan Pektaş, Boston’da Northeastern Üniversitesi’nde para, bankacılık ve finans konusunda master yaptı.

Çok iyi derecede İngilizce, iyi derecede Fransızca, orta derecede Arapça ve temel bilgiler seviyesinde de Almanca bilen Mesut Pektaş, 1979’un Şubat-Ekim ayları arasında Hazine Genel Sekreterliği’nde memur olarak çalıştı.

1979-1990 yılları arasında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda Maliye Müfettişi, 1990-1992 arasında Petrol Ofisi A.Ş’de Genel Mürdür Yardımcısı, 1992-1993 arasında Sürücüler Holding’de Genel Koordinatör, 1993-1995 yılları arasında Türk Japon ortak yatırımı Avrupa’nın en büyük contanier üretim şirketi Med Union Containers A.Ş Genel Müdür Yardımcısı, 1995-1996 yıllara arasında Al-Baraka Türk A.Ş Proje ve Pazarlama Mürdürü görevi yapan Pektaş, 1996’dan beri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde mali işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yapıyordu.

Aynı zamanda Afet Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nı (AKOM) da yürüten Pektaş, evli ve 2 çocuk babası.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterliğe 4 Genel Sekreter Yardımcısı ile İSKİ, İETT, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Başkanlık Savunma Sekreterliği ve Dünya Ticaret Merkezi bağlı.

Genel Sekreterliğe atanan Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş’a daha önce Hesap İşleri, Satınalma, İtfaiye, APK ve Gelirler Daire Başkanlığı bağlıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız