SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İbreti Alem İçin Asarım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:38:54
A- A+ PAYLAŞ

Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, kadına şiddette kadınları sorumlu tutarak, “Bana bir yetki verilse, tacizde bulunanları ibreti alem için şehrin göbeğinde asarım” dedi. 

Merkezi Malatya'da bulunan HİMYAÇ-DER’in Muş Şubesi Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Muş-Bingöl karayolu üzerindeki Kızılay Muş Başkanlığı binasının konferans salonunda yapılan kongreye HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle dernek üyeleri katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan HİMYAÇ-DER Muş Şubesi Başkanlığı Kurucu Başkanı Cengiz Koç; derneğin Muş'ta birçok önemli sosyal yaraya çare olacağını düşündüğünü söyledi. Bu tür çalışmalarda gönüllülük olgusunun esas olması gerektiğinin altını çizen Cengiz Koç; "Malatya merkezli ve 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan derneğimizi Muş'ta yeni kurduk. Derneğimizin, ilimizde birçok önemli sosyal yaraya çare olacağını düşünüyoruz. Bu derneğin, himayeye muhtaç yaşlılarımız, kadınlarımız, çocuklarımız ve özellikle de benim çok önemsediğim madde bağımlısı gençlerin, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin yanında istihdam ve topluma kazandırılması, bizim en önemli çıkış noktamız olacaktır. Böyle bir derneğe, Muş'un da çok fazla ihtiyacı olacağını düşünüyorum" dedi. 

Devletimizin bu konuda her türlü tedbirleri aldığını belirten Koç, şöyle konuştu: "Sonuçta kurumsal şemsiye altında tedbir geliştiriliyor. Ama, gönüllülük olgusuna dayalı hizmetleri yaygınlaştırırsanız başarılı olursunuz. Kurumsal yapının yanında gönüllü faaliyetlerin yoğunluğu, çoğunluğa katkı sağlayacaktır. Bizim gibi sivil inisiyatifle yeni yeni tanışan, yeni yeni gelişen illerde, gönüllülük olgusu çok önemlidir. Bu vesileyle de çevremizde, kendi ailemizde birilerinin acı çekmesi ve ona çare olmamız yetmiyor. Çevresel dokuya da duyarlı olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu dernek Muş'ta da çok önemli hizmetlere önayak olacaktır. Biz, yönetici olarak belki iyi niyetle bir şeyler yapabiliriz, ama toplumu işin paydaşı yaparsak, birlikte çalışırsak başarılı oluruz. Biz, gönüllü insanlarız. Karşılıksız, menfaatsiz, Allah rızası için çalışan insanlarız. Bu oluşuma katkı sağlayan herkes de bu duygularla burada görev aldı. Bizler iyi şeyleri destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz, kötü olanları da düzeltme adına uyarıcı ve tamamlayıcı olacağız." 

HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan ise, kadına şiddet konusuna dikkat çekti. Türkiye'de kadına şiddetin hat safhada olduğunu vurgulayan Budan, bu konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Biliyorsunuz ülkemizde kadına şiddet arttı. Kadına şiddetin temeline inmeye çalıştık. HİMYAÇ-DER Genel Merkezi olarak sorunun neresinden yakalayalım, neresinde bir çözüm noktası buluruz diye düşündük. Araştırdık ve bir bayan genel başkan olarak sorunun kadınlarda olduğunu tespit ettik. Çünkü, yeryüzündeki bütün insanlarımızı, bireylerimizi, kadınımızı, erkeğimizi, dünyaya getiren, yetiştiren, büyüten kadınlardır. Demek ki, vermeden almak Allah'a mahsustur diyoruz. Biz kadınlar ne veriyorsak, karşılığında da onu alıyoruz. Buraya kadar kadınların eksiği diyoruz. Kadının bu eksiğinin nedeni, dikkat ederseniz gelişmiş bütün ülkelerde öncelikle yatırımı kadına yaparlar. Kadının eğitim seviyesine, sosyoekonomik düzeyini yüksek tutmak için bütün gayret ve çabaları harcarlar. Ülkemize baktığımız zaman, kadın sadece evinde çocuğuna bakacak, oturacak, hiçbir üretkenliği olmayacak, bir nesne gibi görülmeye başladı. Bu anlamda biz siyasi partilerimizin tümüne bu konuyla ilgili görüşlerimizi bildiriyor yazıyoruz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bunun gündeme gelmesi için gayret sarf ediyoruz. Bunun tek çözümü kadınlarımızın kalkındırılmasıdır." 

Kadının ekonomik ve refah seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Budan; sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadının düzeyi, refahı, psikolojisi, sosyal durumu düzelirse bu ülkede her gün sıradanlaşan, artık hiçbir farkındalığın farkına varılmadığı, sıradan bir olay gibi görünen bu kadın ölümleri, kadına uygulanan şiddetler, çocuklarımıza uygulanan şiddetler, ortadan kalkacak veya en aza inecek diye düşünüyorum. Burada da her bireye iş düşüyor. Her birimiz, yuvalarda, huzur evinde yaşamaya potansiyel adaylarız. O nedenle hepimizin, duyarlı olması gerekir. Hepimizin bu bilinçle çalışması gerekiyor. Dernek sayımız olabilir, biz az üye çok iş diyoruz." 

Bütün sorunların temelinde sevgisizliğin yattığını vurgulayan Budan; sözlerine şöyle devam etti: "Bütün konuların, terörün, şiddetin, bütün hepsinin temelinde sevgi yatıyor. Eğer biz sevmeyi öğrenirsek, birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşırsak, toplumumuzdaki bu sıkıntılar en aza iner. Bizim derneğimizin en önemsediğimiz konuların başında cinsel tacizler geliyor. Bana bir yetki verilse, tacizde bulunanları ibreti alem için şehrin göbeğinde asarım. İdam yasasının sadece bu konu için çıkmasından yanayım. Çünkü bu hastalıklar, toplumun başına ciddi bir bela durumunda."

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Kongrede derneğin kurucu başkanı Cengiz Koç, geçerli oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız