SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İBTAM'dan Haberiniz Var mı?

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) Malatyalılardan ilgi bekliyor.

Ülke genelinde bilinmesine rağmen Malatya'da özellikle sanayici ve işadamları ile ilçe ve belde yerel yöneticilerinin varlığından haberdar olmadığı merkez Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi. İnönü Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 5 yıldır temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji), sağlık (tıp, eczacılık) gıda ve mühendislik alanlarında hizmet veriyor.

6.5 Milyon dolara mal olan ve 10 uzman ile 5 idari personeli ile bünyesinde barındırdığı üç birim de teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yanı sıra analiz laboratuarlarında da gıdadaki kimyasal maddelerin, içilebilir suların kalitesinin ve atık sulardaki zehir miktarının belirlenmesine kadar hizmet veriyor. Resmi açılışı geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan araştırma merkezinde Petrol (akaryakıt) Analiz Laboratuarının (PAL) birimi de hizmet vermeye başladı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren İBTAM Müdürü Prof. Dr. Eyüphan Yakıncı “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezimiz yaklaşık 5 yıldan beri bölgeye Bilimsel ve teknolojik anlamda hizmet veriyordu. Merkezimiz Türkiye’de kurulu bulunan 3 merkezden (Ege, Karadeniz Teknik ve İnönü Üniversiteleri) biri. Bugünlerde alacağımız Akredite ile Türkiye’deki ilk ve tek Akrediteli Araştırma merkezi olacağız. Merkezimiz başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm ülkeye bilimsel ve teknolojik araştırma hizmetleri vermektedir. Bünyemizde bulunan analiz laboratuarları ile gıdalarda insan sağlığı için tehlike oluşturan ağır metallerin, içilebilir suyun kalitesi, atık sularda ki zehir miktarının belirlenmesine kadar hizmet veriyoruz. Bünyemizde yeni kurulan Petrol Analiz Laboratuarımızda akaryakıt istasyonlarında satılan sıvı yakıtların kalite analizleri yapılmaktadır. Ayrıca merkezimizde her türlü maden (altın-bakır- demir- vb gibi..) analiz hizmetleri de verilmektedir."dedi.

Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Yakıncı son olarak da “Merkezimiz, ülke çapında bilinmesine rağmen ilimizde yeterince bilinmemektedir. Başta sanayici ve yerel yönetimler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yani gıda, sağlık, maden ve yakıt alanında kuşkusu bulunan tüm kesimlerin merkezimize başvurmaları halinde işlemleri bir veya iki gün içerisinde bitirilecektir.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız