SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İç Güvenlik Tehdidi Çıkardı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayıyla ilgili açılan davada 7 şüpheli, "Silahlı terör örgütü kurmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, işyeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla yargılanacak. Olayın kilit ismi E.G, terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanıyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği iddianamesinde, Malatya'da Hristiyan Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olan Zirve Yayıncılık bürosunda 18 Nisan 2007 tarihinde Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske (46), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel'in (32) öldürülmesi olayının şüphelilerinden E.G. (19) hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve işyeri dokunulmazlığını
bozmak" iddiasıyla hakkında ceza isteniyor. E.G.'ye kasten adam öldürmek suçundan 3'kez müebbet hapis, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 22 yıla, konut dokunulmazlığı suçundan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Olayın diğer şüphelileri H.Ç. (19), C.Ö. (20), S.G. (20) ve A.Y.'nin (19) de "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve işyeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla yargılanmaları isteniyor. Bu 4 şüpheli hakkında ise, kasten adam öldürme suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla ve konut dokunulmazlığını ihmalden 3 yıla hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, K.K. (18) ve M.G. (19) hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla 15 yıla hapis cezası verilmesi talep ediliyor. İddianamede, olayın ortaya çıkışı sonrasında gerek Malatya'da gerekse eylem sonrasında tüm Türkiye ve dünya kamuoyunda ortaya çıkan tepkiler devlete yönelik ihmal ve kaste ilişkin iddiaların, uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin imajıyla birlikte kamu düzeninin ciddi bir şekilde bozulduğu da ileri sürülerek, "Bir iç güvenlik tehdidinin ortaya çıktığı aşikardır"denildi.

Olayın ideolojik amaçlar doğrultusunda yapıldığının ileri sürüldüğü iddianamede, olayın silahlı örgüt suçu içerisinde mütalaa edilmesi talep edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız