SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İç Saha Kâbusu Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:54
İç Saha Kâbusu Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin deplasman lideri Yeni Malatyaspor, iç sahada galibiyete hasret kaldı. Sahası'nda son olarak Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenen sarı kırmızılılar, sahasında kaybettiği puanlarla dikkatleri çekiyor.

Ligde 16 hafta geride kaldı. Oynadığı 16 karşılaşmada 21 puan toplayan Yeni Malatyaspor, bu puanların 14'ünü deplasmanda alırken, sadece 7'sini sahasında kazanabildi. Deplasmanda çizdiği başarılı grafiği bu sezon bir türlü sahasında gösteremeyen sarı kırmızılılar, bu anlamda 1461 Trabzon ile birlikte ligin dibinde yer alıyor.

Sezon başından bu yana sorun olan Malatya İnönü Stadı'nın zeminin iyileştirme çalışmaları gerek hava şartları gerekse de drenajın çok eski olması nedeniyle bir türlü sonuç vermedi. Gerek yönetim gerekse de stat personeli gece gündüzünü zemine vererek, en iyi hale getirmeye çalıştı ancak yapılan yamalara rağmen zemin iyi bir düzeye ulaşmadı. Malatya Arena Stadı'nın gecikmesi üzerine maçlarını Malatya İnönü Stadı'nda oynayan Yeni Malatyaspor, iç saha avantajını zemin nedeniyle istediği gibi kullanamıyor.

İç sahada şuana kadar 8 karşılaşma oynayan Yeni Malatyaspor, sadece 7 puan toplayabildi. 8 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelebilen sarı kırmızılılar, 5 maçı kaybederken sadece 1 karşılaşmada berabere kaldı. Yeni Malatyaspor, sahasında galibiyet hasretinin yanında gol yollarında da sıkıntı yaşıyor. Sahasında 8 karşılaşmada sadece 9 kez rakip ağları havalandırabilen sarı kırmızılılar, kalelerinde 13 gol görerek, büyük hayal kırıklığı yaşadı.

-İlk beraberlik Samsunspor karşısında-

Yeni Malatyaspor, Samsunspor maçı öncesine kadar sahasında oynadığı 7 karşılaşmada 5 mağlubiyet, 2 galibiyet alabilmişti. Sarı kırmızılılar, ligin 16. haftasında Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak, sahasında ilk beraberliğini almış oldu.

Sahasındaki 7. puanını Samsunspor karşısında alan Yeni Malatyaspor, ligin ilk haftasında 1461 Trabzon karşılaşmasından sonra Samsunspor maçında da gol atma başarısını gösterememiş oldu.

-Taraftardan Ali Sakal'a anlamlı mesaj-

Samsunspor karşılaşmasını izlemeye gelenler duygusal bir anada şahitlik etmiş oldu. Maraton tribünündeki Derbeyleri taraftar grubu, Yeni Malatyaspor'un ön liberosu Ali Sakal'ı (fotoğrafta sağ baştaki) çağırarak, hastanede tedavi gören oğlu için moral verdi.

Doğuştan organ yetmezliği sorunu çeken ve bu nedenle yoğun bakımda tedavi gören 1 yaşındaki Cansın bebek için duygu dolu bir mektup yazan taraftarlar, mektubu baba Ali Sakal'a verdi. Gözleri dolan Sakal, mektubu hocası İrfan Buz'a verirken, kendisine desteklerini esirgemeyen taraftarları alkışladı.

Taraftarların o duygusal mektupta yazdıkları şöyle: "Sevgili Ali Sakal. Futbol sadece bir oyundur. Bu oyundan çıkan sonuca bazen üzülüyor, bazen de seviniyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, hayatta çok daha önemli şeyler var. Mesela sağlık. Sağlık her şeyin başı. Senin her şeye rağmen sırf oğlunun binlerce liralık tedavi masrafını karşılamak için sahada yüreğinle mücadele etmene bizler şahidiz. Şu an ne tür duygular yaşadığını tahmin edebiliyoruz. Canın, kanın Cansın’ın yoğun bakımda ve sen onun yanında olamıyorsun. Bizim ve bütün Malatya’nın duasının güzeller güzeli Cansın oğlumuzla olduğunu bil."

-Sakatlandı, hastaneye götürüldü-

Karşılaşmada kafasına darbe alan Ali Sakal, 72. dakikada yerini George Akpabio'ya bıraktı.

Kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemeyen Sakal, oyundan alındı ve kontrol amaçlı ambulansla hastaneye götürüldü. Tomografisi çekilen Ali Sakal'ın durumunda ciddi bir şeyin olmadığı ve takımla birlikte antrenmanlara katılabileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız