SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İç Sahadan Sonra Dış Sahada da Ceza..

A- A+ PAYLAŞ

İç saha maçlarında tribün olayları nedeniyle ceza alan Malatyaspor, bu sezon ilk kez "deplasman" için de cezalandırıldı. Bu arada, İl Spor Güvenlik Kurulu Malatyaspor- Ankaragücü maçı önlemlerini görüşürken, Diyarbakır maçında sahaya atlayan "Bingöl"lü Malatyaspor taraftarına da para cezası verdi.

DIŞ SAHA MAÇINDA DA CEZA..
Malatyaspor, bu sezon tribünlerde yaşanan olaylar sebebiyle ciddi para cezaları almaya devam ediyor. Sahasında oynadığı karşılaşmalardan sadece Vestel Manisaspor maçında cezası almayan temsilcimize, hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği ceza toplamı 35 bin YTL (35 milyar TL) ulaştı. Bu arada, Malatyaspor'un son aldığı 2.500 YTL (2.5 milyar TL)'lik para cezası da, bu sezonun ilki. Çünkü bu ceza, deplasmanda oynanan Kayserispor maçında, Malatyaspor taraftarlarının, maç sonrası koltukları kırması vs. gibi taşkın hareketleri gerekçe gösterildi ve bu sezonun "ilk" deplasman maçı cezası..

Malatyaspor, sahasında oynadığı Trabzonspor karşılaşmasından dolayı 12.500, Fenerbahçe maçında yaşananlar sebebiyle 5.000, Diyarbakırspor ve Beşiktaş maçları sonrası 2.500’er, Denizlispor müsabakası sonrası tutulan rapor yüzünden 10.000 YTL para cezası aldı. Malatyaspor, Kayseri’de Kayserispor’la oynanan maçtan ötürü 2.500 YTL para cezasına çarptırıldı. Son cezayla birlikte toplam miktar 35.000 YTL’ye ulaştı.

PFDK’den, Malatya’da geçen hafta oynanan Malatyaspor-Konyaspor maçıyla ilgili olarak henüz bir karar çıkmadı.

Ayrıca Malatyaspor, Federasyon’dan Diyarbakırspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında yaşanan olaylar sebebiyle 3 kez ihtar aldı.

Verilen cezaların ana gerekçelerini “saha olayları, talimatlara aykırılık, kötü ve çirkin tezahürat” oluşturuyor.

Diyarbakırspor maçı sonrası verdiği bir demeçten dolayı Malatyaspor Başkan Vekili İlhan Kavuk 5.000 YTL ceza almıştı. Kayseri maçında hakem tarafından saha dışına çıkarılan kaleci antrenörü Hakan Polat, 1 maç ceza aldı.

Alınan cezalar nedeniyle Malatyaspor, tribün geliri elde edemez oldu. Masraflara, hemen hemen her maçta alınan ceza eklenince, Malatyaspor her karşılaşmadan "el elde, baş başta" çıkıyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Futbol Federasyonu karşılaşmalara genellikle 2 temsilci gönderiyor. Konyaspor maçında ise 1 temsilci görevlendirildi.

Bu temsilciler, saha içerisi ve tribünlerde yaşanan her aykırı eylemi titizlikle not ediyor ve raporlarına yazıyorlar. Tribünlerden yükselen bir küfür, çirkin tezahürat, soyunma odası koridorlarında dolaşan görevli olmayan veya görevli olup yaka kartı taşımayan kişiler, kendilerine ayrılan görev bölgesini ihlal eden, özellikle “yeşil alan” diye tabir edilen çim zemine giren foto muhabirleri, sahaya atılan yabancı madde cezaya sebep oluyor. Eskiden olduğu gibi, ihlal halinde anons sistemiyle tribünler uyarılmıyor, doğrudan rapora yazılıp ceza gelmesi sağlanıyor.

2 temsilci ile izlenen maçlarda, baş temsilci şeref tribününde otururken, diğeri sürekli saha içerisinde ve koridorlarda dolaşıyor.

Federasyon temsilcileri, maçın oynanacağı sabah yapılan Eşgüdüm Toplantısı’nda stadın tuvaletlerine kadar kontrol ediyorlar. Reklam tabelalarının boyunu ölçmek, kantinlerde pet şişeyle su satılıp satılmadığını (suların sahaya atılma imkanı olmayan ambalajlarda veya ambalajın kapağı açılarak satılması şartı var) kontrol etmek gibi ayrıntı olarak değerlendirilebilecek işler yapıyorlar. Polis, bazen giriş kapısında ellerinde pet şişeyle gelen taraftarları uyarınca, taraftar bunun bir Emniyet kararı olduğunu sanıyor. Aslında Polis talimatları uyguluyor ve saha içerisine atılma ihtimali olan hiçbir nesneyi içeri sokmuyor.

İL SPOR GÜVENLİK KURULU..
Öte yandan, İl Spor Güvenlik Kurulu; Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi başkanlığında toplandı. Kurul, 4 Aralık Pazar günü İnönü Stadı’nda oynanacak Malatyaspor-Ankaragücü maçının güvenlik önlemlerini görüştü. Stat kapıları saat 12.00’de açılacak. Taraftarların, karşılaşmaya pet şişe, bozuk para gibi nesneler getirmemeleri gerekiyor.

Kurul, 2 Ekim Pazar günü Malatya’da oynanan Malatyaspor-Diyarbakırspor maçının ikinci yarısı sahaya atlayan Bingöl Genç nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki bir Malatyaspor taraftarına 500 YTL para cezası verdi. O tarihten bu yana enflasyon artış oranı bu miktara eklenip ceza 505,6 YTL’ye yükseltildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız