SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İç Savaş Çıkabilir'

A- A+ PAYLAŞ

Mısır gazeteleri, yılbaşında İskenderiye’deki Kıpti kilisesine düzenlenen bombalı saldırı sonrasında yapılan protestoların Hristiyanları ve Müslümanları kamplara bölmesi halinde ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

21 kişinin ölümüne yol açan saldırı sonrasında Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında çatışma çıkmıştı. Kıpti Hristiyanları dün de saldırıya uğrayan kiliseye giderek “şehitlerinin intikamını alması” için Tanrı’ya dua ettiler. Hristiyanların öfkelenmeye hakları olduğunu söyleyen Al-Şorok gazetesi kışkırtıcılıların oyununa gelmemeleri konusunda uyardı. Gazete “Hristiyanların hayal kırıklığı ve öfkeye kapılmaları, saldırıdan bile daha tehlikeli” diye yazdı. Gazeteler Hristiyanların dışlandıklarını düşündüklerini, bu saldırının da yalnızlık hislerini arttırdığını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız