SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İç Savaşa Gidiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

4 Aralık’ta rüşvet vermek suçundan yargılanmasına başlanacak olan İtalya Başbakanı, “İç savaşın eşiğindeyiz. Beni devirerek, halkın iradesini tersine çevirmek peşindeler” dedi

Geçen ekimde dokunulmazlığı anayasa mahkemesince kaldırılan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 1997’de kirli işleriyle ilgili gizli bilgileri kamuoyuna açıklamaması için bir İngiliz avukata 600 bin dolar rüşvet vermek suçundan 4 Aralık’ta yargı karşısına çıkacak.

Milano Mahkemesi’nin bu açıklaması üzerine günlerdir sürdürdüğü sessizliğini bozan Berlusconi, yargı mensuplarına yüklendi. Berlusconi, önceki gece başbakanlıkta kurmaylarına hitaben yaptığı konuşmada, yargıda ideolojik yaklaşımlarla hareket edenlerin bulunduğunu ileri sürdü; “Hükümeti devirmek isteyen yargıçlar var. İç savaşın eşiğine doğru gidiyoruz. Beni devirerek, halkın iradesini tersine çevirme peşindeler” dedi.

Berlusconi’nin yolsuzluk suçlamasından kurtulmak için rüşvet vererek tanık konumundaki İngiliz avukat David Mills’in ifadesini değiştirmekle itham edildiği dava, 2008’de çıkarılan dokunulmazlık yasası nedeniyle askıya alınmıştı. Milano Mahkemesi, dün yaptığı değerlendirmede, 4 Aralık’tan itibaren Berlusconi aleyhindeki bu davaya devam edilmesini kararlaştırdı.

Merkez sağ koalisyon hükümeti ise Berlusconi’yi aleyhinde açılan davalarla yıpranmaktan kurtarmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda 2 hukuki düzenleme üzerinde duruluyor. Birinci çalışma, İtalya’da davaların en geç 6 yıl içinde karara bağlanmasını zorunlu hale getiren bir yasa tasarısı. Böylelikle Berlusconi hakkındaki eski davaların bir bölümü otomatik olarak düşecek. İkinci hamle ise anayasa mahkemesince iptal edilen dokunulmazlık yasasını, gerekli anayasal değişiklikler yapılarak yeniden yürürlüğe sokmayı amaçlıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız