SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçeride Duruşma, Dışarıda Eylem

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:55
İçeride Duruşma, Dışarıda Eylem
A- A+ PAYLAŞ
Yasadışı MLKP terör örgütünün propagandasını yaptıkları savıyla aralarında  Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Malatya İl Başkanı Ayhan Yener ile  Sosyalist Gençlik Dernekleri Konfederasyonu (SGDF) Genel Başkanı Ali Tektaş'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı.
 
18 Aralık 2011 tarihinde  SGDF tarafından düzenlenen 'Füze Kalkanına Hayır' mitingine katılarak  slogan atmak,  Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya,  Mahir Çayan, Sinan Cemgil'in fotoğraflarının yer aldığı ' Önderlerimizin İzinde Halklara Kalkan Olacağız'  pankartı taşıdıkları gerekçesiyle TCK 250.Madde ile Yetkili 3.Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında  MLKP terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan dava açılan 10 kişinin yargılanmasına başlandı. Tutuksuz 10 sanıktan 7'sinin duruşmaya gelerek ifade verdiği duruşma sonrasında, SGDF yönetici ve üyeleri birde basın açıklaması yaptılar ve yaklaşık 500 metre yürüdüler.
  
Savcılık tarafından tüm sanıklarla ilgili  ayrı iddianame açılırken,  sanık avukatlarının bu iddianemelerin birleştirilmesi isteği kabul edilmedi. 
 
ESP Malatya İl Başkanı Ayhan Yener, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek  yürüyüş boyunca atılan sloganlarda yasadışı  bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.Yener, Kürecik'te kurulan Füze Kalkanı'nın emperyalist  savaş üssü  konumunda  olması nedeniyle bunun kadırılması ve konulmaması için düzenlenen yürüyüşe  katıldığını belirtti ve beraatini istedi.
 
SGDF Genel Başkanı Ali Tektaş'ta savunmasında, Füze Kalkanı'nın ülkemizi olası savaşta ilk hedef haline getireceğini belirterek  buna karşı olmak için düzenlenen mitinge katıldığını, slogan attığını ve pankart taşıdığını, slogan ve pankartların suç unsuru oluşturmadığını, derneklerinin yasal bir dernek olduğunu ve yasadışı örgütle değerlendiremeyeceğini söyledi. Tektaş, Füze Kalkanı ile ilgili olarak bir çok kez  eylem yapıldığını bunlardan birinde yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğunu ve aynı sloganların orada da atıldığını ve pankartların taşınmasına rağmen  10 bin kişyi için daıva açılmadığını  sadece  10 kişi hakkında dava açıldığını beliritti.
 
Tutuksuz diğer 5 sanık ise ifadelerinde eylemin yasadışı olmadığını demokratik bir tepkiyi ifade ettiklerini Füze Kalkanı'na karşı olduklarını belirterek beraatlerini istediler. Mahkeme duruşmayı  12 Temmuz 2012 tarihine erteledi.
 
Duruşma sonunda adliye önünde bekleyen 100 dolayında SGDF üyesi ellerinde pankartlarla adliye önünden dernek binasına kadar yaklaşık 500 metre ana cadde üzerinde yürüyüş yaptı ve Füze Kalkanı  karşıtı slogan attılar. Adliye önünde basın açıklamasını okuyan SGDF Genel Başkanı Ali Tektaş, " Kürecik'te direnen, köylerinden atılmak istenen halkımızın mücadelesinde yanı başlarında bulunduğumuz gerekçesiyle bizleri yargılamaya çalışanlar şunu bilsinler ki, bizler hiçbir baskıya, gözaltı ve tutuklamaya boyun eğmeden halkımızla ördüğümüz mücadele ağından asla taviz vermeyeceğiz " dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız