SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçeriğini Bilmiyoruz Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:16:22
A- A+ PAYLAŞ
AKP yetkilileri, Malatya Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. 
 
AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, parti yöneticileri ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs ve yöneticileri ziyaretlerinde, Suriye tarafından düşürülen uçağımız ile şehit ve gazi yakınlarının hayatını kolaylaştırmak için çıkarılan kanun dile getirildi.
 
İlk olarak konuşan Dernek Başkanı Muharrem Kıbrıs, şehit ve gazi aileleriyle ilgili çıkarılan kanundan dolayı hükümete teşekkür etti. Kıbrıs, "Henüz içeriğini tam olarak bilmiyoruz ancak öğrendiğimiz kadarıyla verilen haklardan ve şehit ailelerini rahatlatacak kararlardan dolayı teşekkür ederiz" diyerek, özellikle il başkanına bir sorun ilettiklerinde ilgilendiğini belirtti.
 
Bülent Tüfenkçi, Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili görüşlerini dile getirerek, "Pilotlarımızın naaşının bulunması ile üzüntüyle karşı karşıya geldik. Gönül isterdi ki, bu tür olaylar olmasın. Şehitlerimizin yakınlarının yanında bugün de olduk, yarın da olacağız" dedi. Tüfenkçi, AKP’nin şehit ve gazilerin yakınlarına sahip çıkma noktasında, meclis tatile çıkmadan önce, şehit, gazi, dul ve yetimlerle ilgili bir takım düzenlemeler yapılıp kanun çıkarıldığını bildirdi. Tüfenkçi, "Şehit ve gazi yakınlarına ikinci istihdam, asgari ücretin yarısı kadar maaş bağlanması, şehirlerarası otobüslerde ücretsiz seyahat gibi haklar getirildi. Gerisini sayın milletvekilimiz açıklayacak" diye konuştu.
 
Milletvekili Öznur Çalık da, "Silahsız uçağın Suriye tarafından düşürülmesi konusu, ilgili ve yetkililerle hükümetimiz tarafından takip edilmektedir" ifadelerini kullanarak, şehit pilot yakınlarına baş sağlığı diledi.
 
"Şehit ve gazi yakınları ile ne yapabiliriz diye yapılan çalışma sonunda 302 sıra sayılı kanunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gazi ve şehitlerimize ait daire başkanlığı kurduk" diyen Çalık, şehit ve gazi yakınlarına getirilen haklar hakkında bilgi verdi. 
 
Çalık, daha sonra özetle şunları söyledi:
 
"Şehitlerimizin birinci derece yakınlarından bir kişiye iş veriliyordu, bu rakam şimdi 2’ye çıkarıldı. Özetle terör mağduru olanların hayatlarını kolaylaştırıcı kanunlar çıkarıldı."
 
İŞÇİ PARTİSİ'NİN TEPKİSİ..
İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan da, anıtın kaldırılacağına ilişkin haberlere tepki göstererek, "Yapımı 1946–1947 yılında mimar Nejat Sirer heykeltıraş Hakkı Atamutlu tarafından halktan toplanan 130 bin lira ile yapımı gerçekleşen Atatürk anıtını bugün kaldırıyorlar.
 
Malatya Belediye Başkan yardımcısının açıklamasıyla yol kavşak düzenlemesi gerekçe gösterilerek Atatürk Anıtı’nı uygun bir yere kaldırılacağı birkaç gün önce basın ve kamuoyunda dillendirildi. 
 
Malatya Belediye Başkanlığına diyoruz ki Sizin asli işiniz yok mu? Köstebek yuvasına çevirdiğiniz yolları yapın. İnsanlarımızın sağlığını bozan su şebekelerini değiştirin. Deprem kuşağındaki ilimizde gökdelenler ve çarpık kentleşme yerine doğru düzgün imar planı yapın. 
 
Ama asla Atatürk heykellerine dokunmayın. Yok, yoldu, yok kavşaktı, yok düzenlemeydi bahanelerini bir yana bırakın meramınızı açık seçik söyleyin. Amaç Atatürk’ten kurtulmak mı?
 
AKP iktidarı süresince Cumhuriyetin tüm kazanımlarına karşı savaş açmıştır. Cumhuriyet kurucusu Atatürk’e kurduğu Cumhuriyete, devrimlerine ve Atatürk’ün heykeline bile tahammül edemeyen hükümet olmuştur. Buradan sesleniyoruz: Önce törenleri yasakladınız şimdi anıtları kaldırıyorsunuz.
 
Bırakın anıtın yerini değiştirmeyi bir tek taşını bile kaldıramazsınız altında kalırsınız."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız