SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçi Bizi, Dışı Elazığlıları Yakıyor!

0
Güncellendi - 2020-02-05 23:55:40
İçi Bizi, Dışı Elazığlıları Yakıyor!
A- A+ PAYLAŞ

"ÖZNUR ÇALIK ÇALIŞIYOR, BİZİM VEKİLLER UYUYOR!.." Elazığlı sosyal medya kullanıcıları, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın girişimleriyle Malatya'nın afet bölgesi ilan edildiğini iler sürerek, "Deprem Elazığ'da oldu, Malatya afet bölgesi ilan edildi. Malatya Milletvekili Öznur Çalık memleketi için çalışıyor, bizim milletvekillerimiz uyuyor" şeklinde çok sayıda mesaj yayınladı.

#SahipsizElazig hastagi ile başlatılan sosyal medya paylaşımlarının yoğunlaşması ve Elazığ kamuoyunda yankı yaratması üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir açıklama yaparak, kamuoyunda yaygınlaşan iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Elazigsonhaber.com'un haberine göre, Elazığ Belediye Meclisi toplantısında, belediye meclis üyelerinin konuya ilişkin sorulara ve sosyal medyadaki iddialara cevap veren Şahin Şerifoğulları, Malatya'nın afet bölgesi ilan edildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını vurgulayarak, "Sahipsiz Elazığ" söylemlerinin şehri bir noktaya taşımayacağını söyledi.

Tartışmanın, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Malatya'nın afet bölgesi ilan edildiğine ilişkin açıklama yaptığı iddialarından kaynaklandığını hatırlatan Şahin Şerifoğulları, Özunr Çalık ile görüştüğünü ve Çalık'ın böyle bir açıklama yapmadığını söylediğini aktardı.

"Mevzuatta, afet bölgesi diye bir tanım yok"

Mevzuatta "Afet bölgesi" diye bir tanımın olmadığın hatırlatan Şahin Şerifoğulları, yapılanın, Elazığ'ın depremin ilk gününden itibaren "Genel hayata etkililik kararı" kapsamına alınmasından sonra Malatya'nın 5 ilçesinin de bu karar kapsamına alınmasından başka birşey olmadığını söyledi.

"Afet bölgesi demek o bölgeye bir çivi çakılmaması, şehrin hayalet şehir olması demektir"

Bir şehrin afet bölgesinin ilan edilmesinin o şehre bir çivi çakılmaması ve hayalet şehir haline gelmesi anlamına geldiğini de ifade eden Şerifoğulları, "Öncelikle bunu bilmemiz lazım ki, Afet Bölgesi diye bir tanım yok. Afete maruz kalan bölge tanımı da o bölgeye bir çivi çakılmaması o bölgeden oradaki vatandaşların tamamının taşınması o bölgenin hayalet kent olması anlamına geliyor. Maden afete maruz bölge ilan edildi. Maden’in bir Camikebir mahallesi farklı bir yere taşınarak Maden tekrar inşa edilecek. Elazığ’ı da Afete maruz bölge olarak ilan ettiğimiz taktirde Elazığ’da ne bir çivi çakabiliriz ne de bir yapılaşma yapılabilir ne de farklı bir şey yapma şansımız var” şeklinde konuştu.

Çalık açıklamasında ne demişti?

Bu arada, Elazığ halkının sosyal medyada, "Deprem Elazığ'da oldu, Malatya afet bölgesi ilan edildi" şeklindeki iddialarına kaynaklık eden AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın söz konusu açıklamasında, "Afet bölgesi" ifadesi bulunmuyor.

Çalık'ın açıklamasında, "İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından Malatya’nın Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerine bağlı tüm mahallelerin Genel Hayata Etkili sayılarak,  afet sebebiyle hasar gören vatandaşların afetzede kabul edildiği" belirtiliyor.

Elazığlılardan sosyal medyada Elazığ milletvekillerine ağır eleştiri: "Dört tane milletvekili bi tane Öznur Çalık olamadınız"

Elazığlı sosyal medya kullanıcıları, depremin Elazığ'da olmasına karşın Malatya'nın afet bölgesi ilan edildiği iddiasını "doğru" kabul ederek, Elazığ milletvekillerine, Elazığ Belediye Başkanı'na sert tepki gösterdi ve "Dört tane milletvekili bi tane Öznur Çalık olamadınız. Bizim beşi bir yerde vekillerimizi Malatya’ya verelim.,Öznur Çalık vekilimizi bize versinler varsında Afet demesinler" dedi.

Elazığlı vatandaşların sosyal medyadaki söz konusu paylaşımlarından bazıları şöyle:

@... Bizim beşi bir yerde vekillerimizi Malatya’ya verelim.,Öznur Çalık vekilimizi bize versinler varsında Afet demesinler#Öznurçalık

@... Dört tane milletvekili bi tane Öznur Çalık olamadınız. Biz merkezi afet bölgesi yapamazken kadın Malatyanın ilçelerini afet bölgesi ilan ettirmiş valla helal olsun. Bizimkilere gelince onlar ancak torpillerle uğraşsınlar

@... Herkes neyin ne olduğunu biliyor malatya 5 ilçe afet bölgesi iken elazığda tek bişey yapılmadı. Şuan uzun uzun açıklama yaparak anlatırdım ama ne ben yorayım kendimi ne de sen yorul. Umarım yaşadıklarımızı anlaman için sende böyle bişey yaşamazsın.

@... Malatya afet bölgesi ilan edildi asıl deprem Elazığ da olmasına rağmen neden afet bölgesi ilan ediliyo insanlar sokaklarda evler girişimiycek durumda ilgilenin lütfen sesimizi duyurun Elazığ Afet bölgesi ilan edilmeli bir an önce

@... Deprem Elazığ da oluyor Malatya nin 5 ilçesi afet bölgesi ilan ediliyor  böyle ayrım yapan bir yönetim yok olmay mahkumdur..

@... Hepimiz de biliyoruz Malatya'yı sırf afet bölgesi yapmak için afet bölgesi yaptığınızı. Deprem ELAZIĞ'da oluyor ve afet bölgesi Malatya...

@... Faturadan önce neden Malatya da ilçelerde afet bölgesi ilan edildi de Elazığ afet bölgesi ilan edilmiyor diye mi sesimizi duyursak evsiz kaldık farkında mısınız küçücük ilçelerin sesi oldular da koca şehirin sesini duyan yok

@... #depremElazig da oluyor ama Malatya'nın köyleri afet bölgesi ilan ediliyor. Trajikomik

@... Depremin merkez üssü Elazığ Sivrice ama afet bölgesi Malatya ilçeleri  Yazılar olsun diyecek söz yok.  #sahipsizelazig

@... #ElazığAfetBölgesi Yine haksızlık ama kimse umursamıyor bile deprem bölgesi Elazıg ama neden afet bölgesi Malatya oluyor onu anlamadım

@... #ElazığAfetBölgesi Lütfen destek olalım magdur Elazığ deprem bölgesi Elazıg ama afet bölgesi Malatya

@... #ElazığAfetBölgesi Bu haksızlık bir son bulsun magdur olan Elazıg deprem bölgesi Elazıg ama afet bölgesi Malatya bu nasıl bir iş anlamadım

@... Depremin merkez üssü Elazığ olsun, Elazığ harabe şehre dönüşsün, onlarca insan Elazığ'da hayatını kaybetsin, ben hâlâ hasardan dolayı evime gidemeyeyim ama siz gidip Malatya'yı Adıyaman'ı afet bölgesi ilan edin. Ne yapıyorsunuz, ne yaşıyorsunuz Allah aşkına? #ElazigAfetBölgesi

@... #ElazigAfetBolgesi olamadı ama depremin ucundan geçtiği Malatya nın ilçeleri afet bölgesi nasıl oldu anlamadım.

@... deprem Elazığ da oluyor Malatya afet bölgesi ilan ediliyor..ne kadar sahipsizmişiz . #depremElazig

@... Deprem Elazığ da ama afet bölgesi olan yer Malatya! Depremi bile sahiplendiler!

#ElazigAfetBolgesi

@... Cidden şaka mı deprem Elazığ'da oldu kaç ev yıkıldı ama afet bölgesi ilan edilmiyor Malatya' da 5 ilçe ilan edilmiş bu fark neden

@... Depremin merkez üssü Elazığ olduğu halde Malatya afet bölgesi ilan edildi. Bir sonraki seçimde Elazığı sandık başında görmek istiyorum. Sabırla o günü bekliyorum.

@... Depremin merkez üssü Elazığ - Sivrice , ama afet bölgesi ilan edilen yer Malatya’nın ilçeleri , şaka olmalı bu bence , bu kadar da olamaz sanırım

@... Malatya nin 5 ilçesi afet bölgesi ilan edilirken Elazığ in afet bölgesi ilan edilmemesi Elazığdaki siyasilerin başarısızlığı ve korkakligidir.

@... #ElazigAfetBölgesi malatya afet bölgesi olurken Elazığ niye olmuyor merkez üssü Elazığ olan deprem neden Malatya'da?

@... Elazığ merkezli depremin afet bölgesi malatya. Teşekkürler.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Çalık, depremden sonra ağıllar yıkıldığı için koyunların barındırıldığı çadırda

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Malatyam İçin (4 yıl önce)
    BENCİLLER HASÜTLER ne olacak. İşleri güçleri MALATYA. Oldu bitti ağızlarından düşmüyoruz. SİZ MALATYA nın yaşına gelene kadar 100 fırın ekmek yemeniz lazım. ALLAH gözünüzü doyursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Alın kardeşim öznur hanım hayırlı olsun size birde şu Malatya'daki Elazığlilarida alın size zahmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Ortada bir deprem var yuzbinlerce insan mağdur olmuş iki ilin haber editörleri milleti birbirine düşürüyo yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Hakikaten içi bizi dışı Elazığ'lıları yakıyor alın Öznur Çalık'ı sizin olsun :D
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasın (4 yıl önce)
    Öznur çalıkla fendoğlu mhp haricinde istedigi vekilleri alabilirler sorun yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı 44 (4 yıl önce)
    elzaığlı kardeşlerim .bu afette hala elazıg malatya diye ayrırm yapıyorsunu.yazıklar olsun size.ben malatyalıyım gittım elzagıda sıcak corba dagıttı.ayıp ya malatya ne elazığ ne .depremden ders almadıkmı arkadaş.2 il afete upramış sizneyın perşındesınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Bizim çok bilmiş Malatyalılara da sorsanız kendi vekillerini beğenmezler! Zaten kim olursa olsun isimlerin hiç önemi yok bu art niyetliler kimseyi beğenmezler ya neyse kime laf yetiştiriyoruz ki? Suyu zokuya koy döv döv yine su yine su..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Leandro (4 yıl önce)
    Valla isteyen varsa öznur hanimi bedavaya veririz digerleride promosyon olarak biz kendi cebimizden vericz ytrki bu vekiller gtsn bunlar yuzunden akp den sogudum oy vermiyrm ve olduklari surecede hayatta vermem tayyipti bilmem kimdi bunlar hep hikaye koca sehirde adam gbi yolumuz yok dha digerlerini saymiyorm bile
    0
    0
    Yanıtla
  • emir incesöz (4 yıl önce)
    Öznur hanım Malatya ve Türkiye için önemli bir değer. Malatya'nın ablası. seninle gurur duyuyoruz. Emeğine yüreğine sağlık. Seni daha iyi yerlerde göreceğiz inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Evet çalışıyor yandaşlara iyi tesbit etmişsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (4 yıl önce)
    Öznur çalık başa gelse turampı putini ikna eder savaşları durdurur. Ben konuştum kaç kez kadın tam siyasetçi işi biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mete kara (4 yıl önce)
    hakkaten öznur çalık diye bi milletvekilimiz vardı.şimdi hatırladım..vallahi diğerleri kim bilmiyorum bile..ak partiye oy vermiş biri olarak en çok sesi çıkan kişi veli ağbaba...o da ak partiden değil
    0
    0
    Yanıtla
  • onur (4 yıl önce)
    sayın editör senin bu elazığla alıp veremediğin nedir? insanların derdi kendine yeter sen ise fitne fesatlık peşindesin. Elazığ de 500 000 insan var sen çıkmış üç beş kendini bilmezin mesajlarını buraya yazıp bütün elazığa mal ediyorsun. Birde senin gibi art niyetli kin fitne peşinde olanların mesajlarını yayınlıyorsun kardeşlik yorumları yapanların kini yayınlamıyorsun. bu mesajıda yayınlamayacaksın biliyorum. Ama bunu bilki fitne çok büyük günahtır. orta da bir felaket var senin yaptığın habere bak
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    allah öznur hanımın ömrünü uzun etsin kimse beğenmesede malatyanın koşturan çalışan tek milletvekili
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Bu elazığlılarda bir sorun var ben çözemedim bu nasıl bir nankörlük. Malatya işinde gücünde bunları sallamıyor.Yeri geldiğinde abilik yapıyor. Terör saldırısı oldu el uzattık. Takımları kötüydü futbolcu verdik stadyumu açtık başkanımız maddi yardımda bulundu. Ama geriye bakıyorsun hala hasütlük hala nankörlük.Kompleks işte ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen kardeşim, 15 senedir Elazığdayım acayip bir Malatya çekememezliği var . Ne olursa illa bir kıyaslama içerisine giriyorlar. Genelde malatyanın daha ön planda olmasıyla ilgili mevzular gündemde oluyor. Kendini bilen azınlığın dışında geneli böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    En iyi çalışan halkla olan acıları paylaşan milletvekilimiz Öznur hanıma TEŞEKKÜR ederiz Bu hanıma atanlara yazıklar olsun vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut mehmet (4 yıl önce)
    ağlaya ağlaya tüm resmi kurumları taşıdılar. hala hasedinden çatlayacaklar. malatyalılarda bu bilinçsizlik olduğu sürece daha çok olur bu işler.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Bir şartla şu Malatya da yaşayan Elazığlilarida alın
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına Sağlık 44...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Hasarlı binaların çoğu es geçildi..devlet yükümlülükten kurtulmak için çürük binaların çoğuna az hasarlı damgası vuruyor..Akpınar da birçok eski ve hasarlı bina olmasına rağmen 1 tanesi bile mühürlenmemiş..yetkililere sesleniyorum Akpınar da binaların hiçbirinde hasar yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Menfaatcilar işbasinda (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Sendemi paranın ardına verdin.demekki hasar yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin mesajına cevap vermeyecegim..seviye sorunun var
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Hemen yollayalım size bu arkadaşı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (4 yıl önce)
    Şunuda belirtmeliyim ki AFAD tarafından Malatya'ya yapılan yardımlar biraz abartılı Elazığ gerçekten mağdur oldu gönderilen para ve diğer yardımların yariyariya yapılması adaletsizlik..Bence 3 Elazığ'a ,1 Malatya'ya olmalıydı naçizane bir Malatyalı olarak düşüncem budur..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı olduğuna ben inandım şahsen !!!! üç bana, 1 sana demenden belli gakkoş olduğun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Elazığlıda Malatyalıda manisalıda karslısıda edirneliside candır, kardeştir.. ama istiyorlarsa öznur çalıkı onlara veririz, sıkıntı yok.. kim istiyorsa alabilir..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Bu elazığlılar bu Allahın Afetindende bir ders çıkarmıyorlar. Ne Oluyoruz Yahuuu. Ne Bu Şiddet Bu Celâl... Aynı Kaderi Paylaştık 24 Ocak Gecesi Ayıptır Ayıp...
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Elazığlılar emin mi? güya biz büyük şehiriz ama bölge müdürlükleri, şehir hastanesi ve yeni çevre yolu hepsi Elazığ'da. Malatya sözde büyük şehir ama hala çevre yolu, şehir hastanesi, hafif raylı sistemi, hızlı treni, köprülü kavşakları, alt-üst geçitleri ve oto parkları yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    Elazigli siyasiler koparıp illerine hizmet aliyorlarsa bizim kendimizi sorgulamamiz lazım biz niye Elaziga veriliyorda bize verilmiyor değil biz neden alamıyoruz bunun mücadelesini yapmalıyız yoksa bende biliyor görüyorum Elaziga daha fazla merkezi hükümet hizmetleri gidiyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyükşehir değil ama ulaşım olsun yapılaşma olsun sorunsuz bir şehir bizde hergün yap boz maştiden inönü caddesine 1 saatte zor gidiyorsun dur kalk dur kalk
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Elazığ Malatya iki komşu ve kardeş kent bu iki ilin birbirini kiskanmasini anlamış değilim yıllarca bir bölge müdürlükleri ve Spor üzerinden birbirimize girdik şimdi depremde bile Malatya ya yapıldı Elaziga niye yapılmadı Elaziga yapıldı Malatya'ya niye yapılmadı bu tür söylemler son bulmalıdır Malatya elazigin Elazığ Malatya'nın rakibi değildir.bu iki il Bir saatlik uzaklıkta iki komşu birbiri ile akraba olmuş iki güzel kenttir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sorun Elazığda. Malatyalı işinde gücünde. Onların işi gücü Malatya olmuş. Kompleks diyelim..
    0
    0
    Yanıtla