SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İçi Boş İddialar!..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) il başkanı Mustafa Şahin, Parti il binasında Malatya Merkez belediye başkanı Ahmet Çakır’la birlikte basın toplantısı yaparak son günlerde kamuoyunda konuşulan Teşvik Belgesi konusunda açıklamalar yaptı. İl başkanı Şahin, konuyu bir TV programında gündeme getiren basın mensubunu kınadığını bildirdi ve araştırmadan- öğrenmeden haber yaptığını öne sürdü.

Parti il binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak Belediye başkan adayı Ahmet Çakır konuştu. Çakır özetle; “Bizi bu açıklamaya sevk eden kirli ve çamur siyasi propagandaların son günlerde iftira boyutlarına ulaşması oldu. Malum çevreler tarafından bilerek veya bilmeyerek ortağı olduğum bir firmanın adının yer aldığı belge dağıtmalarıdır. Basının bu tür asılsız iddiaları inanmayacağını biliyoruz ama yine de duyarlı olmaları gerektiğini söylemek istiyoruz. Aldığımız belge Teşvik alma belgesi değil “Yatırım Teşvik Belgesidir. Bu teşvik belgesinde KDV muafiyeti vardır. Önümüzdeki süreçte yapmayı düşündüğümüz 535.000 dolarlık yatırımla ilgilidir ve KDV muafiyetinden yararlanmak içindir. İlimizde bu belgeden 179 yatırımcıda vardır.” dedikten sonra “Eğer bu 535.000 doları almışsak bu görevimden istifa etmeye hazırım, aksi halde bu iftirayı atanlar bunu belgeleyemedikleri takdirde kendileri istifa edecekler mi?” diye konuştu.

Ahmet Çakır’ın konuşmasından sonra, görüntülerinde SP belediye başkan adayı Çerçi’nin bir esnaf gezisi sırasında ki görüntüleri sessiz dialoğ şeklinde olduğu sessiz sinevizyon görüntüsü eşliğinde İl başkanı Mustafa Şahin; “Mitingin muhteşem görüntülerinden sonra paniğe kapılan malum çevreler karalama kampanyalarına asılsız iftiralara başladılar. Basın mensupları da bu iftiraları araştırmadan- soruşturmadan alıp kullanıyorlar. Buna cahillik denir. Bu arkadaşı kınıyorum. Söz konusu teşvik belgesi sanayiciyim-işadamıyım diyen herkeste var. Malum çevreler bu asılsız belgeyi esnaflara dağıtıyorlar."dedi.

İl başkanı son olarak da geçtiğimiz hafta İnönü stadında oynanan maç sırasında siyasi tezahürat konusuna değindi ve “ Malatyaspor’un siyasi malzeme yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Biz AKP olarak 5.5- 6 yıldır yaptığımız kamuoyunca biliniyor. Öyle maçlarda siyasi tezahüratla sporun siyasete ait edilmesini şiddetle kınıyoruz. Malatyaspor bizim milli davamızdır.” diye konuşmasını bitirdi.

Bir basın mensubunun “Basın mensubunu kınadığını söylediniz, Basın mensubu arkadaşımızda sonuçta duyumlarını kamuoyuna aktardı, yani görevini yerine getirdi. Basını kınamayla basını etki almaya çalışmıyor musunuz?” ve “Söz konusu belge bir AKP’li tarafından bizlere ulaştırıldı. Sonuçta da AKP kazançlı mı çıkacak?” şeklindeki sorularına İl başkanı Şahin; “ Biz, sizleri kastetmedik. Bu arkadaşımızla yayın sırasında bizlere de söz hakkı verin dedik. Önceleri vermediler daha sonraları da alt yazı şeklinde görüşlerimiz yayınladılar. Yani araştırmadan- soruşturmadan karalama yaptılar. Ama sizleri kastetmedik.” diye yanıtladı. İkinci soruya ise yanıt vermedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız