SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İçi Dışı Yuva Gibi Olsun!..''

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, televizyonlara yansıyan şiddet görüntüleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Mücelli Caddesi'ndeki 0-6 Yaş Çocuk Yuvası, üniversite öğrencileri ve 7-13 Yaş Çocuk Yuvası'nda barındırılan çocuklar tarafından "Çocuk Yuvası" görüntüsüne kavuşturuluyor. Yuvanın duvarları, öğrenciler ve çocuklar tarafından yapılan resimlerle süsleniyor. Bu arada, "Malatya Sevgi Yuvaları" projesine katılım için İstanbul'da 16 Mart'ta bir toplantı yapılacağı belirtildi.

ASIL SAHİPLERİNE HAZIRLANIYOR..
Malatya Valiliği ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün işbirliğiyle Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerin rehberliğinde 7-13 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar, 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nın dış duvarlarını resimlerle güzelleştiriyor.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doğan Akbulut, Resim Bölümü'nde okuyan öğrenciler ve 7-13 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklarla birlikte 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nın duvarlarını süslediklerini anlattı.

0-6 Yaş Çocuk Yuvası'ndaki olaylar nedeniyle geçici olarak İstanbul'a götürülen 40 dolayında çocuk, yuvanın fiziki koşullarının düzeltilmesinin ardından önümüzdeki günlerde Malatya'ya geri getirilecek.

"MALATYA SEVGİ EVLERİ.."
Öte yandan, İstanbul'da kurulu Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) tarafından yapılan açıklamada, "Çocuk Yuvası'nda yaşanan şiddet görüntülerinin ardından, MİAD olarak hayırsever hemşehrilerin uzatacağı şefkat eliyle, bakıma ve esirgenmeye muhtaç çocuklara 'sevgi yuvaları' kazandırmak için girişimlere başlandığını" bildirdi.

MİAD'dan yapılan açıklamada, Malatya Modern Sevgi Evleri Yapımı projesini desteklemek amacıyla, bir kampanya organize edildiği, kampanyaya katkıda bulunacakların 16 Mart Perşembe gecesi İstanbul Polat Rönesans Otel'de yapılacak programa davet edildikleri belirtildi. Kampanyaya start verilecek geceye Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız