SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçici ve Torbacı Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

KOM Narkotik Büro ekipleri, askeri bölge civarında gezinen “torbacı” ile biri Adliye girişinde olmak üzere iki “içici”yi esrarla yakaladı.

TORBACI..
Perakende uyuşturucu satıcılarının “torbacı” diye adlandırıldığı bu suç dünyasına yönelik olarak gerçekleştirilen bir operasyonla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı:

“Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerimizin uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik yapmış oldukları istihbarı çalışmalarda İ.T. isimli şahsın esrar maddesi kullandığı ve sürekli üzerinde bulundurduğu,genellikle askeri bölgelere yakın yerlerde gezdiği şeklinde istihbarı bilgiler elde edilmiştir.

26.12.2006 günü saat:16. 45 sıralarında İlimiz Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile Yeşiltepe Blokları arasında yol üzerinde durumunda şüphelenilerek durdurulan şahsın yapılan kimlik kontrolünde İ.T. isimli şahıs olduğu tespit edilerek gecikmesinde sakınca hal bulunduğundan resen yazılı olarak alınan arama kararı ile birlikte İ.T.’nin üzerinde yapılan aramada; üç ayrı gazete kağıdı içerisinde,birinci gazete kağıdında 15 (onbeş) gram,ikinci gazete kağıdında 10 (on) gram,üçüncü gazete kağıdında 2 (iki) gram olmak üzere daralı toplam 27 (yirmi yedi) gram esrar maddesi ele geçirilmiş,şahıs gözaltına alınmıştır.

İ.T.’nin sorulan GBT ‘sinde; bir adet kasten yaralama suçundan,bir adet cami ve mezarlıktan hırsızlık suçundan yakalandı kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli İ.T. “İçmek ve Satmak Maksadıyla Esrar Maddesi Bulundurmak” suçundan 27.12.2006 günü C.Başsavcılığına sevk edilmiştir.”

ADLİYE KAPISINDA..
Bu arada, Salı günü saat 14.45 sıralarında Malatya Adliye binasına giren 26 yaşındaki E.D. adlı şahsın üst araması sırasında, cebindeki sigara kutusu içerisine gizlenmiş ve gazete kağıdına sarılmış 12 gram esrar ele geçirildi. İfadesi alınan zanlı “tutuksuz” yargılanmak üzere salıverildi.

Öte yandan bir ihbarı değerlendiren polis, 15.45 sıralarında Niyazi Mısri Mahallesi 4. Sokak üzerinde 19 yaşındaki M.S. adlı şahsı durdurdu ve üzerinde yapılan aramada 3 gram esrar ele geçirildi. Şahıs ifadesi alındıktan sonra, savcı talimatıyla serbest bırakılırken, hakkındaki yasal işlemin sürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız