SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçilen Çay 'Kamu Zararı'!

A- A+ PAYLAŞ

ISPARTA Belediyesi'nin 2009 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay, belediyede içilen çayları ‘kamu zararı' olarak görerek, 450 personelden savunma istedi. Soruşturma kapsamında Belediye Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan 5 personele toplam 29 bin TL'lik zimmet çıkarıldı.

Sayıştay, Isparta Belediyesi'nin 2009 yılı hesaplarını inceledi. 3 ayı eski başkan Ak Partili Hasan Balaman, 9 ayı ise mevcut başkan MHP'li Yusuf Ziya Günaydın dönemini kapsayan denetleme sonucunda Sayıştay denetçisi, belediyede içilen çayları ‘kamu zararı' olarak görerek, 450 belediye personeli hakkında zimmet soruşturması açtı.

Soruşturma kapsamında Belediye Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan 5 personele toplam 29 bin TL'lik zimmet çıkarıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen yılın hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçisinin ilginç konular hakkında zimmet soruşturması başlattığını söyledi. Sayıştay denetçisinin ‘kamu zararı' niteliği taşıdığına hükmettiği harcamalar arasında Başkanlık Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren çay ocağına alınan malzemelerin de bulunduğunu belirten Günaydın, kendisinin ilk başkanlık döneminde çay ocağının ücret karşılığında hizmet verdiğini söyledi. Bu uygulamanın önceki önceki başkan Hasan Balaman döneminde ücretsiz hale geldiğini hatırlatan Günaydın, kendilerinin de bu uygulamayı devam ettirdiklerini kaydetti.

KONUKLARIMDAN ÇAY PARASI ALACAĞIM

Bu konunun çok da ciddi olmadığını kaydeden Günaydın, kendisinden önceki dönemde değerlendirilmesi gereken daha önemli konular olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, “Lüzumsuz işlerle uğraşılıyor, denetlenmesi gereken daha önemli hususlar var” dedi. Başkan Günaydın, belediye personelinin soruşturma kapsamında savunmalarını verdiğini belirterek, “Bana çay bedava ama makamımda içilen çaylar için konuklardan para alacağım artık” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız