SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İçimdeki İnsan'la Yarışacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:34:07
'İçimdeki İnsan'la Yarışacak
A- A+ PAYLAŞ

21- 27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali’nde (MUFF) Malatyalı film yönetmeni Aydın Sayman’ın ‘İçimdeki İnsan’ filmi de festivalin uzun metraj kategorisinde yarışacak. 

İrfan Yalçın’ın “Fareyi Öldürmek” romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Malatyalı yönetmen Aydın Sayman’ın yaptığı  “İçimdeki İnsan” filmi festivalin yarışmalı bölümünde Malatyalı izleyicilerle buluşacak. 

İlk baskısı 1979’da yapılan  Fareyi Öldürmek romanı, 1981’de Erkan Yücel tarafından tiyatroya uyarlanmış ve büyük ilgi görmüştü.

Daha önce "Sır Çocukları " ve "Janjan" adlı filmleriyle büyük ilgi gören Malatyalı yönetmen Aydın Sayman'ın bu son  filmi,  sıradan bir memurun, hoşgörüsüz bir dünyada “iyi” kalmak için yaptığı mücadeleyi ve yenilgisini anlatıyor.

Televizyon dünyasının çok sevilen üç kadın yıldızı “İçimdeki İnsan”da bir araya geldi.

“Yalan Dünya” dizisinden Füsun Demirel, “Ulan İstanbul”un yıldızlarından Şebnem Bozoklu, “Çocuklar Duymasın”ın Emine’si  Melek Şahin “İçimdeki İnsan”ın kadın karakterlerini canlandırdılar.

Sanat hayatını ağırlıklı olarak Almanya’da sürdüren Vedat Erincin ve Suavi Eren’in başrollerini paylaştığı filmde  Macit Koper, Menderes Samancılar,  Rıza Sönmez, Murat Karasu, Muhlis Asan  gibi deneyimli oyuncuların yanında Hakan Türkşen, Ahmet Yaşar, Gürkan Güzeyhuz, Onur Demircan ve Seda Kızıltoprak gibi genç oyuncular da bulunuyor.

Türk Sinemasının usta oyuncularından Menderes Samancılar  “İçimdeki İnsan”daki  “zalim baba” rolünü canlandırırken üç kez  makyaj koltuğuna otururdu. 30 – 45 ve 60 yaşlarındaki baba Yüksel’i oynayan Samancılar her zaman olduğu gibi güç bir rolün altından başarıyla kalktı.

Aydın Sayman Kimdir?  

Aydın Sayman 1953 yılında Malatya doğdu. Malatya'nın yerlisi eskilerin "Doktor Fikret" diye tanıdığı, merhum Dr. Fikret Sayman'ın oğlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye/İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Sinematek Derneği'nde editör yardımcısı olarak çalıştı. Milliyet Sanat Dergisi'nde sinema eleştirileri yazdı. Gerçek Sinema dergisinin kuruculuğunu yaptı, sinema yazıları yazdı. 7. Sanat, Gösteri, Edebiyat 81 gibi dergilerde yazmaya devam etti. Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Zeki Ökten,  gibi yönetmenlerin yanında reji asistanı olarak sinema endüstrisine geçti. Bir süre reklam filmi yönetmenliği yaptı. 100 civarında reklam ve tanıtım filmi, müzik klibi üretti. Ajans Ada, Filma ve Aksiyon Yapımda Reklam Film Yönetmenliği yaptı. DE Yapımcılık firmasıyla film ve belgesel yapımcılığı yapıyor.

Aydın Sayman Filmografisi: 

Janjan – 2007 ( Uluslararası Berdyansk (Ukrayna) En iyi film ödülü

Cemalim - 2005 (TV Filmi)

Yolun Sonu - 2005 (TV Dizisi)

Sır Çocukları – 2002 ( Antalya Film Festivali 5 Ödül- Ankara Film Festivali 5 ödül )

Gelincik Tarlası – (Sinema filmi)1993

Güneşteki Leke –(Sinema filmi) 986

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız