SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçimizdeki Gücü ve Kaliteyi Dışarı Yansıttık"

0
Güncellendi - 2017-11-02 19:57:00
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un forvet oyuncusu Adem Büyük, takım olarak hiçbir zaman aşağıya bakmak istemediklerini ifade ederek, “Kimse tabi ki alt sıralara oynamak istemez. Bizim öyle bir düşüncemiz yok. Tamamen kafamızı kaldırdık şuanda yukarı doğru bakmaya çalışıyoruz” dedi.

Evkur Yeni Malatayspor’da ortaya koyduğu performans ve üst üste yaptığı asistlerle dikkatleri çeken Büyük, son Gençlerbirliği karşılaşmasında Khalid Boutaib’e yaptığı asistle büyük alkış aldı.

Ligin 9.haftasında Malatya’da Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımına 3 puanı hırsı, azmi, çalışkanlığı ve inadıyla kazandıran tecrübeli futbolcu, Gençlerbirliği karşılaşmasında da akıl dolu oyunuyla takımının deplasmandan galibiyetle ayrılmasında büyük bir rol oynadı.

“DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ”

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Büyük, takım olarak hem insani açıdan hem de bireysel olarak iyi bir kaliteye sahip olduklarını ifade etti.

Takıma katıldığı günden buyana iyi bir ortam gördüğünü anlatan tecrübeli futbolcu, “Ben geldiğimden buyana takımdaki ortam inanılmaz iyiydi. İlk geldiğimde de söyledim, bunu bana hissettirdiler. Yaşadığımız bir hoca değişikliğinden sonra takımın gerçek kalitesi ortaya çıktı. Tabi bunda Erol hocamızın da bize verdiği önemli bir katkı var. Bizde oyuncular olarak oyun mantalitesi olan bir teknik adama ayak uydurduk. Tabi ki bu bizim için bir ölçü değil çünkü önümüzde uzun bir yol var. Daha yolun başındayız. Evet, iki maçtır kazanıyoruz bu önemli bir şey. Tabi ki futbolcu için mantalite anlamında kazanmak önemli. İleriki haftalar için umut verici futbol oynamamız bizim için daha önemli” diye konuştu.

“OYUN OLARAK ÇOK İYİ GİDİYORUZ”

Büyük, Süper Lig’de geride kalan 2 haftada Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşısında 6 puan alarak, iyi bir çıkış yakaladıklarını dile getirdi.

Özellikle ligin 8.haftasında İstanbul’da karşılaştıkları Fenerbahçe karşısındaki ikinci yarıdaki oyunun kendileri açısından umut ışığı olduğunu kaydeden Büyük, şunları söyledi:

“Oyun olarak çok iyi gidiyoruz. takım olarak disiplinli ve kompakt oynuyoruz. Hiçbir zaman bırakmıyoruz. Kaybettiğimiz bir Fenerbahçe maçı var, ilk yarısını saymıyorum, ikinci yarısında önemli bir gelişim gösterdik, iyi bir tepki verdik. Belki yakaladığımız şansları değerlendirebilseydik, tamamen başka bir şey olabilirdi ama ikinci yarıdaki oyun bize ileriki haftalar için bir umut ışığı oldu.”

“İÇİMİZDEKİ GÜCÜ VE KALİTEYİ DIŞARI YANSITTIK”

Büyük, ligin 10.haftasında deplasmanda karşılaştıkları Gençlerbirliği karşılaşmasında önemli bir galibiyet aldıklarına dikkat çekerek, “Kazandık ama bu maç geride kaldı, diğer maçlar gibi. Kazandığımız zaman nasıl berabersek, kaybettiğimiz zamanda beraber olmamız gerekiyor, bunu başardık. Burada yaşanan bir teknik adam değişikliğinden sonra önemli bir gelişim kaydettik. Biz futbolcular olarak içimizdeki olan gücü, kaliteyi dışarı yansıttık. Bunda tabi ki bizi deplasmanda olsun, iç sahada olsun destekleyen taraftarlarımızın da büyük payı var. Onlara da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İYİ BİR EKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ, KAZANMAK İSTİYORUZ”

Gençlerbirliği karşılaşmasının geride kaldığını, takım olarak Medipol Başakşehir maçına yoğunlaştıklarını ifade eden tecrübeli futbolcu, “Çalışmalarımıza başladık, hafta sonu önemli bir maçımız var. Gerçekten çok önemli bir maçımız var. İki teknik adamda birbirlerini çok iyi tanıyor. Şuanda hemen hemen oynadığımız futbol olarak aynı diyebiliriz. İnşallah o maçtan da galip ayrılmak istiyoruz. Biz hiçbir zaman aşağıya bakmak istemiyoruz. Kesinlikle buradaki oyuncu kalitesi, backgroundu tartışılmaz. Kimse tabi ki alt sıralara oynamak istemez. Bizim öyle bir düşüncemiz yok. Tamamen kafamızı kaldırdık şuanda yukarı doğru bakmaya çalışıyoruz. Bu önemli maçlardan bir tanesi de bu, Başakşehir maçı. İyi bir ekibe karşı oynayacağız, kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

“BİZİM ÖNÜMÜZ AÇIK”

Büyük, taraftarların kendilerine büyük bir destek verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi ki her futbolcu başarılı olmak ister. Bende buraya başarılı olmak için geldim. Ben 6 sene Kasımpaşa’da oynadım. 6 seneyi toplasak taraftar topluluğu belki buraya gelen bir maç kadar değil. Onları aşağılamak ya da küçümsemek için değil. Orada da çok büyük bir sevgi görüyordum. Büyük fedakarlıklar onlar yaptı, bende yaptım. Ama sonuçta bir taraftarın önünde oynuyorsunuz, futbolcuya itici güç olur. Bir olumsuz hareketinde tepki görürsün, daha iyiyi yapmaya çalışırsın ya da olumlu hareketinde yine iyi bir tepkiyle karşılaşırsın, daha iyisini yapmaya çalışırsın. Burada da onu gördüm, teşekkür ediyorum. Tabi ki de beni sahiplenmeleri güzel bir şey. Biz nasıl Malatyaspor kulübünü sahipleniyorsak, onlarında bizi sahiplenmesi güzel bir şey. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar, bırakmasınlar da. Bizim önümüz açık. Hedefimiz tamamen onları mutlu etmek, yukarılara oynamak. Bunu başaracak kalitemiz şuanda var. Tabi ki transfer dönemlerinde ne olur ne biter bilemem. İllaki takviyeler olacaktır. Daha da iyi olacağımızı düşünüyorum. Bizi desteklemeye devam etsinler.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Başefendi (6 yıl önce)
    Aldığın paranın hepsi helal olsun Adem baba. Bir futbolcunun iyi oynadığı zamanda olur kötü oynadığı zamanda olur bunlar futbolun içinde ve doğasında var. Gerçek Malatya taraftarı bunları kesinlikle bilir. Yeterki art niyet olmasın. Sırf ismi duyulmamış diye Erol hocayı eleştiren kendini bilmezler ligin sonunda ne kadar hata yaptıklarını anlayacaklar. İsim yapıp takımı küme düşüren nice hocalar gördü bu gözler. Tüm takımı tebrik ediyorum. Gerçek Malatya taraftarı daima yanınızdayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • H.basri elvermez (6 yıl önce)
    En önemli maçımız ve gelecek için yatırım yapmaya vesile olacak.inşallah hayırlı si ile kazanırız.
    0
    0
    Yanıtla