SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçişleri'nden Bir İlk

A- A+ PAYLAŞ
 
İçişleri Bakanlığı bir ilke imza atarak Genelkurmay Başkanlığı gibi terör örgütüne yönelik operasyonlar konusunda açıklama yaptı. Açıklama İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer aldı. Açıklamada ayrıca, aynı Genelkurmay açıklamalarında olduğu gibi bölücü terör örgütü (BTÖ) ifadesi kullanıldı.
 
Açıklamada, güvenlik kuvvetlerince son günlerde icra edilen faaliyetlere ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasında fayda olduğu belirtildikten sonra son iki günlük operasyonlar hakkında açıklamalar veriliyor.
 
İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde; 
 
"Güvenlik kuvvetlerimizce son günlerde icra edilen faaliyetlere ilişkin bazı hususların değerli kamuoyu ile paylaşılmasında Bakanlığımızca fayda mülahaza edilmektedir.
 
17-18 Ağustos 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta bulunan Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin, Sideka ve Metina’da ki bölücü terör örgütü kamplarına yapılan yoğun hava ve topçu atışları sonucunda, BTÖ kamplarına ağır zayiat verdirilmiştir. Türk jetlerince söz konusu kamplara ağır bombardıman gerçekleştirilmiş, ayrıca sınırdaki kamplara yoğun topçu atışı yapılmıştır.
 
18 Ağustos 2011 günü Tunceli’de BTÖ mensuplarıyla Jandarma timleri arasında çıkan çatışmada ise, güvenlik kuvvetlerimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, olay yerinde 19 Ağustos günü yapılan aramada 1 (Bir) kadın BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.
 
Ayrıca, 18 Ağustos 2011 gecesi, Siirt İli Eruh ilçesi Bilgili Üs bölgesine, bir grup BTÖ mensubunca uzun namlulu silah ve roket mermileri ile yapılan saldırı sonucunda, (1) astsubay ve (1) erimiz şehit olmuş, (3) askerimiz yaralanmış, saldırı sonrası başlatılan operasyon sonucunda 19 Ağustos günü (1) bayan BTÖ mensubu silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.
 
Yine, 18 Ağustos gecesi Siirt İli Pervari İlçe merkezinde konuşlu İlçe Emniyet Amirliği ve bitişiğindeki Pervari Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, BTÖ mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda,(3) sivil vatandaşımız yaralanmıştır.
 
Olay sonrasında yapılan operasyon neticesinde, 19 Ağustos günü (2) BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.
 
Diğer taraftan, bölücü terör örgütü kamplarından ayrılıp kaçan (1) BTÖ mensubu Silopi Jandarmasına teslim olmuştur.
 
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız