SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçişleri'nden 'Büyükşehir' Ayarı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:25
İçişleri'nden 'Büyükşehir' Ayarı!
A- A+ PAYLAŞ
İçişleri Bakanlığı tarafından, büyükşehir kapsamına alınan ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 13 il ile birlikte Büyükşehir statüsünde bulunan 27 ilin belde belediyelerine yönelik bir genelge yayınlandı. Bakan İdris Naim Şahin imzalı genelgede, zehir zemberek ifadeler yer aldı. Belediyeleri bir çok yetkisini Valilik onayına bağlayan genelgede “Bakanlığımıza, söz konusu illerdeki bazı belediyelerin sahibi olduğu taşınmazları elden çıkarma ve belediyeleri borçlandırma yoluna gittikleri yönünde bilgeler ulaşmaktadır” ifadelerinden sonra,  “Bu çerçevede idaredeki bütünlük ve hizmetlerde sürekliliğin sağlanması, kamu menfaatinin amacıyla yeni bir düzenleyici işlem yapılıncaya kadar aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür” denildi ve vali ve kaymakamlara  “İyi niyetten uzak işlemlere meydan verilmemesi” uyarısı yapıldı. 
 
İçişleri Bakanı Naim Şahin imzası ile Valiliklere ve ilgili belediyelere gönderilen genelgede yeni düzenleme yapılıncaya kadar belde belediyelerin yetkileri askıya alındı. 
 
Askıya Alınan ve Valilik Onayı ile Yapılacak İş ve İşlemler; 
Bakanlığın gönderdiği genelgede, büyükşehirlerdeki belde belediyeleri; her türlü taşınmaz tahsisi, satışı veya kiralanması, yeni personel istihdamı, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planı yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile inşaat ruhsatı işlemleri hariç her türlü imar uygulaması, iş makineleri ve diğer taşıtların satılması, borçlanmaları ve ticari plaka verilmesi ile ilgili işlemleri,  Valilik onayı ile yapacaklar.  
 
Mülki İdareye: İyi Niyetten Uzak İşlemlere İmkan Vermeyin Uyarısı
Valilik başta olmak üzere ilgili birimlere gönderilen yazıda Valiler ve kaymakamlara yetkilerini kullanması ve gerekli önlemleri alma konusu anımsatıldı ve “İlgili belediyeler, yürürlükte bulunan imar planlarına uygun olmak koşuluyla yapı ruhsatlarını vermeye devam edeceklerdir. Ancak söz konusu belediye sınırlarında kaçak, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmayı önlemek üzere valilikler ve kaymakamlıklar mevzuatta öngörülen yetkilerini kullanacak ve gerekli önlemleri alacaklardır. Mahalli hizmetlerin idarenin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülmesi, kamu görevlerinde birliğin sağlanması, toplum yararının korunması ve mahalli ihtiyaçların gereği gibi karşılanması ilkelerine uygun biçimde kullanarak iyi niyetten uzak işlemlerin yürütülmesine imkan vermeyeceklerdir. İl Valileri Genelgenin uygulanması ile ilgili gerekli gözetim, denetim ve koordinasyonu sağlayacaklardır.” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız