SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçler Acısı Bir Durum.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir Polat Mahallesini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. 12 Yıllık AKP İktidarı döneminde Malatya’nın sorunlarının arttığını iddia eden Ağbaba, Malatya gibi tarım kentinin su sorununun bile çözülememesinin içler acısı bir durum olduğunu kaydetti. 

Veli Ağbaba , beraberinde il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Doğanşehir Polat Mahallesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Polat Sulama Birliği Başkanı Şahin Aslan, sulama suyunda ciddi sıkıntıları olduğunu belirterek, “Fındık Köyü’nden suyu geçiremiyoruz. Köylülerin dengesiz bir şekilde su kullanmasından dolayı Polat bölgesine su gelmiyor.Yıllardır devam eden bu sorunumuzun çözülmesi için yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz. Susuzluk yüzünden arazimizi terk ettik. Jandarmaya gidiyoruz. Bize kolluk kuvveti veriyor. Ama onlar da engel olamıyor. Her gün bölgeye kolluk kuvvetiyle gidemeyiz. Sulama sorununun çözümü için mutlaka kapalı sisteme geçirilmesi lazım” dedi.

30 Mart seçimlerinden sonra üçüncü kez Polat’a geldiğini belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın tüm sorunları muhalefet partisinin sayesinde gündeme geliyor. Biz konuşmazsak sorunları dile getiren başka kimse yok. Malatya, Türkiye’de en çok tarım ürününün üretildiği bir kentlerden biri. Bu kentin tarımla ilgili probleminin olmaması lazım. Su olmadan ağaç yetişir mi? Su olmadan tarım olur mu? 12 yıldır en çok oy verdiğiniz parti AKP, tarım kentinin su sorunu bile çözememiş” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na 45 dakika Malatya’nın sorunlarını anlattığını kaydeden Ağbaba, ”Bakan sorunlarla ilgileneceğini söyledi. Ertesi gün bir başka Malatya Milletvekili çıkıp AKP’nin Malatya’ya sulamayla ilgili çok büyük yatırımlar yaptıklarını açıkladı. ‘Malatya’nın sulama sorunlarını çözdük’ dedi. Bir kişide çıkıp ‘hani nerede kardeşim?’ demiyor. Başbakan İsmet İnönü’yü eleştiriyor. Bir İnönü’nün yaptıklarına bak bir de kendi 12 yıllık iktidarları döneminde yapılanlara bakın. 12 yılda Malatya’nın hangi sorunu çözülmüş? Sulama suyu, içme suyu sorunu mu çözülmüş? İstihdam mı artmış? İşsizlik mi azalmış?”ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Polat’ın sorunlarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gündeme getirmeye devam edeceğiz“ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız