SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçli Köfte Yarışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:40
İçli Köfte Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ev hanımları yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi. 

Ramada Plaza Altın Kaysı Oteli’nde Güral Porselen tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında ev hanımları, “Yöresel Lezzetler Yarışması”nda hünerlerini sergiledi. Analıkızlı ve içli köfte yemeklerinde 50 ev hanımının katıldığı yarışmada, Nursel Dicleli birinci 446 puanla birinci, Hamide Şener 444 puanla ikinci, Nurcan Adiyahşi ise 443 puanla üçüncü oldu. Yarışmada ayrıca Vehbiye Toprak, Zeynep Kasap ve Ayfer Aslan’ın yemekleri mansiyon ödülüne layık görüldü. Dereceye giren yarışmacılara hediyeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Organizasyonla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Güral Porselen Pazarlama Müdürü Serap Gedikoğlu, yarışmadaki en büyük amaçlarının yöresel lezzetleri ön plana çıkartmak olduğunu söyledi.

Gedikoğlu, yarışmanın üçüncüsünü Malatya’da gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “İlk kez yemek yarışması düzenliyoruz. Diğer firmalar düzenlemiştir ama bu bizim adımıza bir ilk oluyor. Doğu’yu seçmemizin nedeni yemek kültürünün çok zengin olmasından kaynaklanıyor. Biz bu anlamda ilk yarışmamızı Adana’da yaptık. Daha sonra Gaziantep ile devam eden yarışmamızda son durağımız Malatya oldu” dedi.

Yöresel lezzetlerin ön plana çıkması için yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Gedikoğlu, “Yarışmalarımızı iki etap halinde gerçekleştirdik. İlk etapta öğrenci grubumuz, ikinci etapta da ev hanımları grubumuz yarıştı. Bu anlamda bizim için güzel bir etkinlik oldu. Yarışmayı düzenlememizdeki en büyük amaçlarımız yöresel lezzetleri ön plana çıkartmak ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin modern sunumlarla birleştirilmesidir. Çükü yeni nesil eski usulden daha farklı. Onlar daha çok görselliği ön plana çıkarıyorlar. Dolayısıyla da yöresellik ikinci planda kalıyor. Bu anlamda da hem modern tabaklarımızı burada sunuyoruz hem de yöresel yemeklerimizi ön plana çıkarıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız