SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçme Suyu Sorunları Giderilemiyor"

0
Güncellendi - 2017-05-28 02:12:43
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Çırmıhtı (Yeşilyurt ilçesinin eski merkezi), Konak (Banazı) ve Gündüzbey'de bazı mahalleleri İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte ziyaret ettiklerini belirtti ve bu ziyaretleri sırasında belirlediği sorunları dile getirdi.

Küçükşahin'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"24 Temmuz 2016 günü Yeşilyurt CHP İlçe Başkanlığı görevini devraldıktan sonra İlçenin bütün mahallelerini ziyaret etmiştik. Bu vesileyle tespit edebildiğimiz sorunları kamuoyunu bilgilendirmek adına basınla paylaşmış, sorunların çözümü için de Yeşilyurt Kaymakamlığına yazı ile iletmiştik.

İkinci tur ziyaretleri 16 Nisan 2017 referandumu nedeniyle yapmıştık.

25 Mayıs 2017 günü itibariyle üçüncü tur ziyaretlere başladık. İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte yaptığımız üçüncü turun ilk ziyaretlerini Konak (Bahçebaşı, Su ve Yeni mahalleleri), Gündüzbey ve Çırmıktı’ya (Mollakasım, Hıroğlu ve Hamidiye mahalleleri) yaptık. Vatandaşlarla buluştuk, onlara 17 Nisan’da oylarının rengi ne olursa olsun, sandığa gidip vatandaşlık görevlerini yaptıkları için teşekkür ettik. Bununla birlikte vatandaşların sorunlarını dinledik. Bu vesile ile bize iletilen sorunlar aşağıya çıkarılmıştır.

1. Yeni Mahallesinde bir vatandaş “Cumhuriyet Caddesindeki evlerin ikinci katlarına su çıkmadığını” belirterek “bir türlü yaptıramadık” diyerek içinde bulundukları ruh halini dile getirdi.

2. Gündüzbey Mahallesinde bir vatandaş, Gündüzbey derenin iki yamacı için başlanan yol yapım çalışmasının durduğunu belirtti ve “madem yapılmayacaktı neden bahçelerimizdeki meyve veren ağaçlarımızı alel acele kestiler” diyerek sitemde bulundu.

3. Hıroğlu Mahallesinde bir baba, 15 Temmuz 2017 öncesi askeri öğrenci iken mezun olan ve diplomasını alan oğlunun atamasının yapılmadığını belirtti ve “dilekçe vermek istiyoruz, kimse dilekçemizi kabul etmiyor” diyerek içinde bulunduğu acziyeti ve çaresizliği yansıttı.

4. Hıroğlu Mahallesinde tesadüf olarak gittiğimiz bir esnafın elinde incelemekte olduğu su faturasını biz de incelediğimizde inanılmaz bir manzara ile karşılaştık.

- İçme suyu borcu 4776.00 TL,

- Atıksu 4398.00 TL.

- Hat bakımı 1.00 TL.

- KDV 726.13 TL.

- Fatura toplamı 9801.53 TL.

İş yeri sahibinden içme suyu maliyeti kadar atıksu gideri alınması oldukça ilginç geldi. Ne yapacaksın diye sorduğumuzda “Ödeyeceğim, başka ne yapabilirim” dedi.

Sonuç olarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi üç yılı aşkın süredir görevini sürdürüyor olmasına rağmen Yeşilyurt ilçesinin içme suyu ile ilgili sorunları bir türlü giderilemiyor. Bir yandan hizmet verilemezken diğer yandan verilemeyen hizmetin karşılığında faiş ödemeler talep edilmektedir. Takdir halkımıza aittir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız