SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İçme Suyu Temiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turgut Özal Lisesi Kimya öğretmeni Hakan Hadiç'in konuşmacı olduğu “İçme sularını kirletmeyelim” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa ilişkin olarak Kent Konseyi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “içme sularını kirletmeyelim” konulu konferans düzenlendi.

Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu toplantı salonunda yapılan programa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, Kadın Meclisi üyeleri ve sunum yapmak üzere Hakan Hadiç katıldı.

Hakan Hadiç içme suları kaynakları hakkında bilgi verdikten sonra Malatya’daki içme suyunun her hangi bir katkı maddesine maruz kalmadan sadece dezenfekte edildiğini ve Malatya içme suyunun temiz olduğunu belirterek, bunun bizim için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Bazı illerde su kirliliğinin büyük bir sorun olduğunu belirten Hadiç, bunun nedenin insanların evlerindeki kızartma yağlarını ve işletmelerdeki yağların lavabolara dökülmesinden kaynaklandığını dile getirerek, yapılan araştırmalar neticesinde 1 litre yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğini, bu konuda özellikle bayanların daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Kullanılmış bitkisel yağlar atık su kirliliğinin %25 ini oluşturmaktadır.

Bitkisel atık yağların kalorilerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Hadiç, bu atık yağların, suya ve kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kapladığını, su sistemine zarar verdiğini belirterek denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağların, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine de zarar verdiğini dile getirdi.

Hakan Hadiç, kullanılmış atık yağların yüksek miktarda kurşun, arsenik, kadmiyum, krom gibi ağır metaller içerdiğini ve bunların toprakta birikmesi neticesinde toprakta yaşayan canlılara zarar verdiğini söyledi.
Hadiç, gelişmiş ülkelerde kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların kanalizasyonlara ve yüzeysel sulara dökülmesinin yasak olduğunu dile getirerek ülkemizde de bu konuda yeterli çalışmaların ve bilgilendirmelerin yapılmadığını dile getirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız