SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyuna 3 Bölge Tarifesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:23
İçme Suyuna 3 Bölge Tarifesi
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Kurulunda suya zam çıktı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından sonra MASKİ Genel Kurulu yapıldı.  İçme suyu fiyatlarında  güncellemeyle ilgili tek maddelik gündemle yapılan genel kurul, ilgili komisyon tarafından yapılan ve su fiyatlarında kısmi artışlar içeren güncellemeyi oy çokluğu ile kabul etti.  Yapılan son güncellemeyle  5 yılda içme suyu fiyatlarındaki artış, bazı tarifelerde yüzde 300’ü buldu. 

MASKİ’nin Genel Kurulu’nda içme suyuna zam kararı çıktı. Aralarında Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe merkezleri ile Gündüzbey, Yakınca, Bostanbaşı, Topsöğüt, Orduzu ve Hanımın Çiftliği Mahallelerinin bulunduğu 1. bölgede; İçme suyu meskenler için 0-15 metreküp arası tonu 2.28 TL, 16-30 metreküp arası tonu 2.63 TL, 31 metreküp ve üstü için tonu 2.91 TL olması kararlaştırıldı. Suyun tonu resmi daireler için 6.67 TL, ticarethaneler için 6.32 TL, fabrikalar için 12.64 TL, inşaatlar için 3.24 TL olarak belirlendi.  

Arapgir, Arguvan, Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan, Kuluncak ile Kale ilçeleri ile bu ilçelere bağlı iken mahalleye dönüştürülen beldeler ile Erenli, Beydağı, Yaygın, Dilek, Hasırcılar, Şahnahan ve  Hatunsuyu Mahallelerinin yer aldığı 2. bölge de içme suyu fiyatlarının meskenler için 0-15 metreküp arası tonu 1.34 TL, 16-30 metreküp arası tonu 1.41 TL, 31 metreküp ve üstü için tonu 1.54 TL olması kararlaştırıldı. 

İlçelere ve merkeze bağlı köyler iken mahalleye dönüşen köylerin yer aldığı 3. bölgede ise su fiyatının, meskenlerde  0- 15 metreküp arası tonu 39 kuruş, 16-30 metreküp aras tonu 46 kuruş ve 31 metreküpten fazlası için tonu 52 kuruş olarak kararlaştırıldı. 

Başkan Çakır’ın seçildiği 2009 yılında ise, içme suyu meskenler için 0-20 metreküp arası 70 kuruş, 21-30 metreküp arası tonu  75 kuruş, 31 metreküp ve üstü için tonu 81 kuruş, resmi daireler için tonu 2.88 TL, ticarethaneler için tonu 2.88 TL, fabrikalar için tonu 6.33 TL, inşaatlar için tonu 1.96 TL idi.

ÖNCEDEN Mİ UYGULANDI?

Bu arada, içme suyu zam kararı bugünkü toplantıda çıkmasına rağmen, MASKİ'nin geçtiğimiz günlerde abonelere gönderdiği faturaların önceki aylara göre yüksek olması, zammın daha önceden uygulanmaya başladığı yolundaki iddiaları gündeme getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız