SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyuna 7 Milyonluk Yatırım

0
Güncellendi - 2017-04-26 03:49:44
İçme Suyuna 7 Milyonluk Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içmesuyu hattı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Kuyuönü Yeşiltepe Taşıyıcı hattı, Abdulgaffar ve Şeyhbayram mahalleleri Ölçülebilir Alt Bölge (DMA)  hattı çalışmalarına başlanıldı.

Bu kapsamda yaklaşık 7 milyon TL maliyetle toplamda 10,5 Km’lik içmesuyu hattının yanı sıra 250 adet abone bağlantısı ve 2 adet debimetre vana odası çalışması yapılacak.

Başkan Çakır: MASKİ Olarak 2071 Su Master Planını Hedef Aldık

Kuyuönü Yeşiltepe taşıyıcı hat ile beraber yatay sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“MASKİ Malatya kaptaj suyunun planlanması, projelendirilmesi ve bunun tek elden işletilebilir, denetlenebilir, kontrol edilebilir ve yönetilebilir bir hale getirilmesi için SCADA sistemi dâhil olmak üzere büyük bir proje çalışması devam ediyor. Bunlardan zaman zaman yerinde incelediğimiz ciddi çalışma olan depolar arasında ki ana hat bağlantıları ve isale hattı çalışmaları hızla ilerliyor.

Bu çalışmalardan bir diğeri ise Kuyuönü Yeşiltepe taşıyıcı hat. Yeşiltepe bölgemizde zaman zaman su darlığından seviye düşmesinden sıkıntılar yaşanıyordu. Bu sorunları ortadan kaldırmak için inşallah Yeşiltepe bölgemizi besleyecek Melekbaba mahallemizi besleyecek ana hattın yapımı devam ediyor. 700’lük taşıyıcı ana hattı çalışmamızın metrajı 7 Km. Ayrıca ekiplerimiz ana isale hattını çevre yolunun altından bağlayacak 260 metrelik bir yatay sondaj çalışması gerçekleştiriyor. Yeşiltepe’mize alt bölge dediğimiz 4 – 5 mahallemizi ilgilendiren İnönü mahallemiz Fatih, Seyran mahallesi buraların ve Yeşiltepe’nin tamamında ki dönüşümü sağlamış olacak. İlk etapta bu bölgede 4 – 5 mahallemizi kapsayan DMA ihalesi yapılmış oldu ve burası o hattı da beslemiş olacak. Netice itibariyle bu çalışmalar Malatya’da 50 yıllık bir altyapı şebeke yenileme yatırımı.

MASKİ olarak 2071 yılı hedef alınarak Malatya içmesuyu bir plan program dâhilinde yenilenmiş oluyor. İnşallah bu yenilemeler ile birlikte şu anda merkezde 15 bölgemizde bu altyapı çalışmaları var. Dolayısıyla bu çalışmalarımız ile birlikte önümüzde ki yıl %30 – 40’ları tamamlamış olacağız. Malatya’mızda bundan sonra ki süreçte önümüzde ki yıldan sonra bir su sıkıntısı asla yaşamamış olacağız. Temel hedefimiz Malatya’nın içmesuyunu tamamen bir merkezden yönetilebilir hale getirmek. Onun içinde arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ben bütün ekibimizi tebrik ediyor yürekten kutluyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Hakan (6 yıl önce)
    İş yerine 82 tl au faturasi geldi.10 m3 su tüketimi var 60 tl si icmesuyu.15 tl atık su.6 tl kdv ve 1 tl de hat bakım parasi.Suyun tonu kisaca 8 tl ye geldi.Bu nedir.İş yerine verilen su ile eve verilen su farklimiki bu kadar farkli.Yapilan hizmetlerin bedeli esnaftanmi cikariliyor.Yediniz bitirdiniz.Hele yeni yapilan maski binasi sadece elektrik armaturlerinin fiyatini sorun.Digerlerini sormazsiniz zaten.Yazik malatyamiza.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    Birileri .para kazanması lazım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bostanbasinda calisan arkadaslar guvenlik. Yok kaza yapacaktim
    0
    0
    Yanıtla
  • murat kaya (6 yıl önce)
    malatya'yı komple baştan aşağı altyapısı ile yenilendi. helal olsun başka ne diyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan veli (6 yıl önce)
    Yeşiltepe bölgesi en çok su sıkıntısı yaşayan bölgelerdendi. Eskiden beri Haftada bir iki gün suyumuz kesiliyodu. Bu taşıyıcı hat çalışmasıyla beraber sorunlar çözülecek. Buyuksehir belediyesine ve maskı ye teşekkür ederim. Altyapı yatırımı biraz sıkıntılıdır. Bitince bu çalışmaların meyvesi güzel olacak inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (6 yıl önce)
    şehir içinde on yıl evvelki sitenin temelinde inşaat zamanından kalma, nerede kullanıldığı fiilen tespit edilemeyen kaçak su için CEZA SALMA' nın tarihi ve ihbarnamenin yazı içeriği manidardır. on yıl evvelki tesisattan anlaşılan içilmemiştir, taharet edilmemiştir. Olsa olsa ancak çimler otlar ağaçlar sulanmıştır. Belediyenin de yol kenarındaki ağaçları çimleri çiçekleri sulanıyor. Niyet aynı... birisi yol kenarı diğeri evin değil sitenin içi... ÖZAL KÖYÜNDE VANASIZ SAATSİZ SU İLE SÖĞÜT AĞACI SULANIYOR. GÖREN YOK MU???
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (6 yıl önce)
    yakınca yakınkente sular çamur akıyor, ilgililerin dikkatine.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (6 yıl önce)
    Beş yıl önce Malatyanın her yeri kazılırken neden yapılmadı?
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    malatya tarihinin en pis içme suyu akıyor musluklardan.. bir yerde yanlışlık var ama nerede acaba? kandırılıyor muyuz yoksa? suyuyla havasıyla övünülen malatyada artık ne su var ne hava!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (6 yıl önce)
    israf çı başkannn....kimi kandıriyonuzzzz..
    0
    0
    Yanıtla