SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçmesuyu Kaçağına Karşı

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Malatya Belediyesi Nitelikli Çalışan Kalite Alt Yapı Projesi (NİKAÇA) kapsamında ‘İçmesuyu kaçak tespiti’ eğitiminin birinci bölümü tamamlandı.

Malatya Su Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Müdürlüğü personelinin katıldığı eğitim çalışmasında, çalışanların uzmanlaşması, gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların Malatya alt yapısına uyarlanması amacını hedefleyen projenin ilk ayağında 15-19 Ekim 2007 tarihleri arasında MASKİ personeline İçme Suyu Kaçak Tespiti konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi. Eğitim çalışmasının ikinci ayağında 22-27 Ekim tarihlerinde İçme Suyu ve Kanalizasyon Bakım Onarım Eğitimleri verilmesi planlanıyor.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, "Uzman ekipler tarafından sağlanan eğitimlerin oldukça faydalı olması beklenirken gelişen teknoloji ile su kaçaklarının tespiti ve giderilmesi kolaylaştırılacaktır. Malatya'daki mevcut su kayıp ve kaçakların eski şebekeden kaynaklandığı ve kaçak oranının yüksek olduğu bilinmekte olup bu oranın en aza çekilmesinin yanı sıra kanalizasyon şebekesindeki problemlerin de önemli ölçüde yok edilmesi hedeflenmektedir"dedi.

Kanalizasyon bakım ve onarım teorik eğitiminden sonra Kayseri'de uygulamalı kanalizasyon ve içme suyu bakım onarım eğitiminin planlandığı bildirilen projenin koordinatörü Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, "MASKİ Müdürlüğü tesislerinde ikinci bölümü devam edecek eğitimin yanısıra şehrin değişik bölgelerinde uygulamalı kaçak tespit çalışmaları Su teknik şefi Adnan Hanege'nin gözetiminde yapılmaktadır"diye konuştu.

Baysar, şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında verilen eğitimlerin yanı sıra Malatya Belediyesine İçme Suyu Kaçak Tespit Cihazı satın alındı. Alınan cihaz ile seçilen pilot bölgelerde 15 gün su kaçak tespitleri yapılacaktır. Tespitler bittikten sonra analiz raporu oluşturulacak böylece kaybedilen su miktarı ve kayıt dışı kullanılan su miktarı ortaya çıkacak ve uygun tedbirler alınabilecektir.

Malatya'mıza daha kaliteli hizmet sunulmasını hedefleyen proje kapsamında belediye personelinin uzmanlardan aldıkları teorik ve pratik mesleki eğitimlerin yanı sıra satın alınan cihazlar ile Malatya Belediyesinin hizmet kapasitesi artırılmaya çalışılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız