SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçmesuyuna Günlük Gecikme Faizi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanarak, gündemindeki maddeleri görüştü.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, daha önce aylık olarak uygulanan içme suyu gecikme zammının günlük olarak uygulanmasına karar verildi. Yeni uygulamayla daha önce aylık yüzde 3 olarak uygulanan içme suyu gecikme zammı, bundan böyle 3/30 formülüyle günlük olarak hesaplanacak ve sadece gecikilen günlere ait gecikme zammı alınacak. Aynı madde kapsamında daha önce 120 YTL olarak belirlenen bez afiş asma ücreti 70 YTL'ye düşürüldü ve bazı tabela uygulamalarının metrekare fiyatlarında değişiklikler yapıldı.

Belediye Başkanı Akın, yapılan ayarlamalarla vatandaşların lehinde değişiklikler yapıldığını vurguladı. Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Çevre Temizlik Vergisi ile ilgili olarak mahalle, cadde ve sokakların, sosyal ve ekonomik durumlarına göre kategorilere ayrılması hakkındaki imar komisyonu raporu görüşülerek kabul edildi.

Bu karara göre, Malatya'nın mahalleleri 3 ayrı bölgeye ayrıldı. İşyerlerinin Çevre Temizlik Vergisi bu kategorilere göre uygulanacak. Meclisin tek bayan üyesi AKP’li Mehin Aydın’da “Bu ayrımlar neye göre yapıldı, mimari durumlarına göre mi, sosyal ve ekonomik durumlarına göre mi? Bu ölçütler doğru mu?” diye sordu.

Toplantıda Belediye Meclisi Denetim Komisyonu üyelerine ödenecek ücretin gösterge rakamları da tespit edildi.

Toplantıda daha sonra, mülkiyeti Malatya Belediyesi'ne ait Yeşiltepe'de bulunan Sağlık Ocağı'nın yıkılıp modern bir sağlık ocağı yapılarak halkın hizmetine sunulması için Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü ve kabul edildi.

Bu arada, gündem dışı söz alan MHP'li Meclis üyesi Cumali Demirel, belediyeye ait Esenlik Şirketi'nin et üretim ve soğuk hava tesisleri kurduğunu hatırlatarak, "Esenlik Şirketi'nin bu çalışmasına teşekkür ediyoruz. Malatya'da özel kombinalar sağlıksız ortamda faaliyet gösteriyor. Malatya Belediyesi bir et kombinası ve kesimhane yaptırarak halkın hizmetine sunmalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Akın, bu konuyu gündemlerine alacaklarını belirterek, Demirel'e teşekkür etti.

MHP'li bir başka üye Latif Yıldırım ise Ocak ayı toplantısında alınan bazı otobüs hatlarının kiralanmasına ilişkin kararın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım “Geçtiğimiz Meclis toplantısında MHP grubu olarak karşı çıkmamıza rağmen özelleştirilmesi kararı alınan toplu taşımacılık kararının bir daha gözden geçirilmesi ve bu uygulamanın iptali gerek. Çünkü 1990’lı yılların sonlarında bu uygulamanın faturası hem belediyeye hem de vatandaşa çok ağır oldu. Biz bunları bir çatı altında toplamak için çok uğraş verdik ve MOTAŞ’ı karlı hale getirdik. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen kazadan sonra Ankara Belediye başkanı da bu doğrultuda karar verdi” diye konuştu.

MHP’li üyeye yanıt veren Belediye Başkanı Akın, “İhtiyaca binaen bu kararı aldık, Vatandaşların sorununa ve belediye yatırımlarının yapılması için bu kararı aldık, başta Ankara, İstanbul olmak üzere bu uygulamalar yapılıyor. Malatya halkına sağlıklı bir hizmet sunmak ve yatırımlarımızı sürdürmek için aldığımız bu karar hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Torun, şehir merkezindeki otobüs durağının egzoz dumanı yaydığını, şehrin havasını kirlettiğini belirterek, otobüslerin burada bekletilmemesini, sadece indirme-bindirme yapılması gerektiğini söyledi.

Gündemdeki İmar konuları arasında Çamurlu Köyünde bulunan 5900 M2’lik ilköğretim alanı’nın Eğitim Alanına dönüştürülmesine yönelik İmar komisyonu görüşü doğrultusunda olumsuz olarak karar alındı.

Beydağı’nda yapımı sürdürülen Toplu Konut Bölgesinde bir mahalle kurulması kararı alındı.

Uçbağlar Mahallesi 185 Ada 11 No’lu parselin (Doğu Garajının karşı çevre yoluna bakan köşe) mahkeme kararı doğrultusunda Okul alanından çıkarılarak Mesken alanına dönüştürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız