SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçmesuyuna Yeni Tarife

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:07:00
İçmesuyuna Yeni Tarife
A- A+ PAYLAŞ

İçmesuyu fiyatları Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yeniden ayarlandı. Buna göre, kapanan beldeler, ilçelere bağlanan mahalleler ile merkez Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde, içmesuyu bedeli yerleşim bölgelerine göre faturalandırılacak. 

MASKİ Genel Kurulu, Mayıs ayı 2. Oturumunu, Meclis Başkanvekili Şefik Şengün başkanlığında gerçekleştirdi.

MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığının, MASKİ Esas Yönetmeliği ve tarife yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler kabul edildikten sonra 2015 yılı içerisinde ücret tarifesine eklenecek ve mevcut maddelerde yapılacak değişikliklere ilişkin önergesi oylanarak kabul edildi. Önerge hakkında bilgiler veren MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı İsmail Güney “ Su ücretinin fazlalığı ile ilgili olarak özellikle ilçe ve bağlı mahallelerden (köyler) ciddi şikâyetler alıyorduk. Bunun üzerin yeni gruplandırmalara ve ücret tarifelerinde yeni ayarlamalara gittik” şeklindeki sözleri ile genel kurulu bilgilendirdi.

Genel kurulda kabul edilen yeni ücret tarifeleri ise şöyle oluştu;

Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt aboneleri her m3 için vergiler dâhil 2.36 kuruş,

İlçe merkezleri;  beher m3 için 73 kuruş. (KDV-ÇTV ve Atkıksu gibi vergiler hariç)

Kapanan belde merkezleri: Beher m3 için 58 kuruş (Vergiler hariç)

Mahalleler (Köyler) ; Beher m3 için 36 kuruş (Vergiler hariç) ödeyecekler.

Kullanılan su bedelleri üzerine yüzde 8 KDV, yüzde 26 ÇTV ve yüzde 44’de atık su bedeli toplam yüzde 78 eklendikten sonra ödenecek. 

İçmesuyuna 3 bölge tarifesi uygulanmıştı

Hatırlanacağı üzere 2014 yılının Eylül ayında yapılan MASKİ Genel Kurulu’nda, içmesuyunun faturalandırılması ile Malatya 3 bölgeye ayrılmış ve bazı bölgelerdeki tarife artışı yüzde 300’ü bulmuştu. 

Başkan Çakır’ın seçildiği 2009 yılında ise, içme suyu meskenler için 0-20 metreküp arası 70 kuruş, 21-30 metreküp arası tonu  75 kuruş, 31 metreküp ve üstü için tonu 81 kuruş, resmi daireler için tonu 2.88 TL, ticarethaneler için tonu 2.88 TL, fabrikalar için tonu 6.33 TL, inşaatlar için tonu 1.96 TL idi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız