SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İcra Hukuku Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, icra dairelerinde personel ve teknoloji alt yapı eksikliği bulunduğunu ve bu nedenle de icra dairelerindeki dosyaların güvenliğinin sağlanamadığını bildirdi.

Malatya'daki avukatlara yönelik olarak, "İcra İflas Hukuku ve Güncel Sorunlar" konulu konferans verildi. Özel İdare Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak Av. Talih Uyar ile Av. Recep Adıgüzel katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Ticari ilişkiler ve ekonomik ilişkiler oldukça karmaşık halde sürmektedir. Bu nedenle icra hukuku önemli bir alanı kapsamaktadır. Son dönemdeki kriz nedeniyle icra dairelerinde dosyalar yığıldı. Dosya sayıları artık rafları aştı. İcra dosyaları odalardan taşıyor. Bu günleri yaşıyoruz. Gerçektende 2009 yılında Türkiye'de 15 milyon dosya sayısına ulaşıldı. Şuanda Malatya'daki 5 icra dairemizde güncel olan dosya sayısı 113 bindir. Bu dosyalardan 3 bin 800 kadarı işlemden kaldırılmış. İcra Dairelerimizde dosya güvenliğinin sağlanamadığını söyleyebiliriz. İcra Dairelerinde 1 müdür ile 2 memur ile icra daireleri oluşturuldu. Yeterli eleman yoktur. Türkiye'deki yargının en temel sorunlarından birisi icra daireleridir. İcra Dairelerinin personel ve teknoloji alt yapısı eksiklikleri giderilmeli" dedi.

Konferansta Av. Talih Uyar ile Av. Recep Adıgüzel, İcra İflas Hukuku ve Güncel Sorunlar" hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız