SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İcra İşlemi Yapamıyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'ndeki icra dairelerindeki personel eksikliğini giderilmesi için Malatya Barosu'na kayıtlı avukatlar, Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere imza topluyor.

Malatya Barosu'na kayıtlı bir grup avukatın "İcra dairelerinde yaşanan sorunların tespiti ve giderilmesi" amacıyla imza koyduğu dilekçede "Malatya İcra dairelerinde uzun zamandır süre gelen personel eksikliği, avukat olarak icra dairelerinde işlem yapamamamıza sebep olmaktadır. Devam eden icra takiplerinde haciz taleplerimiz haftalarca bekletildiği gibi, yeni açılan icra dosyalarını esasa kayıt dahi günler almaktadır. Bu durum şahsımızı müvekkiller karşısında ve müvekkillerimizi de alacaklarını tahsil konusunda zor durumda bırakmaktadır. Bu gecikme alacaklarını tahsil edemeyen kişilerin hukuk dışı yolara sapma olasılığını doğurmaktadır. İcra dairelerinin alacak tahsili konusunda ki yaptırımı ve etkisi asgari seviyeye düşmüştür. İcra dairelerindeki gecikmeler telafisi imkansız hak kayıplarına sebep olmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Avukatların ortak dilekçesinde, "Malatya Adliyesi'nde son olarak açılan 6. ve 7. İcra dairelerinin her birinde müdür ve birer müdür yardımcısı bulunmaktadır. Ancak takipleri kayıt edecek ve hacze gidecek yeterli personel bulunmamaktadır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız