SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İcra Tehdidi Sonuç Vermiş

0
Güncellendi - 2016-01-18 19:46:47
İcra Tehdidi Sonuç Vermiş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelinde parkmetre işletmeciliğini de yürüten Büyükşehir Belediyesi toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ, otopark ücretlerinde geriye dönük alacakları tahsil etmek için başlattığı yasal işlemler sonuç verdi.

MOTAŞ'ın kent genelinde işlettiği parkmetre ve otoparklarda ücret ödeme konusunda görevlilere sorun çıkaran sürücülere ait araçlar fotoğraflanıp aracın otoparkta ne kadar kaldığı tespit edilerek tutanakla kayıt altına alındı. Kayıt altına alınan araçların sahiplerine park ücretini ödemesi için ilgili tutanak ve belgelerle birlikte ihtarnameler gönderildi. Yasal süre içerisinde otopark ücretini ödemeyen araç sahiplerine icra takibi başlatılacağı daha önce duyurulmuştu. Yasal takibe maruz kalan araç sahiplerinin otopark ücretine ek olarak icra masrafları, faiz ve icra vekalet ücretini de ödemek zorunda kalacağı da yapılan duyuru ile bildirilmişti.

MOTAŞ yetkilileri, yapılan duyurudan ve gönderilen tebligatların ardından geri dönüşlerin yapıldığını, otopark ücretini ödemeyen araç sahiplerinin borçlarını ödemek için MOTAŞ gişelerine başvurmaya başladığını belirtti. Ayrıca ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılarak araç alış ve satış işlemlerinde vergi borcu ve trafik borcu sorgulamasında olduğu gibi parkmetre borcunun da sorgulamaya dahil edilmesi için gerekli altyapı çalışmasının sonuçlanarak, hayata geçirilmesi de geriye dönük borçların tahsilinde etkili olduğu vurgulandı. MOTAŞ’tan yapılan açıklamada, ayrıca borçlarını ödemek için başvuranlara gerekli kolaylığın sağlanarak, borçlarının yapılandırıldığı da ifade edildi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yavuz (8 yıl önce)
    Saçmalık bence herkes zararını bi şekilde çıkarma peşinde madem bi işten zarar ediyorsan bırakacaksın kardeşim onun bunun fakir fukaranin sırtında zararını kapatamazsin bunun öbür dünyası hesabı var bilesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    YAPTIĞINIZ YASAL DEDEĞİLKİ YASAL YOLLARDAN TAHSİLEDEBİLESİNİZ.SALLIYORLAR .VE DE ÖDEMEYİN BU PARALARI MALATYA BİZİM VE O YOLDA PARKLARDA BİZE AİT BİZE AİT OLANA NEDEN PARA ÖDEYELİM
    0
    0
    Yanıtla