SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İcraat Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Keskin, “Özelikle açılım sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde TESK olarak bölge toplantıları yaptık. Doğu’da şunu gördüm; sokakta gezeni gezmeyeni, çalışanı çalışmayanı, memuru amiri herkes toprağın suyu beklemesi gibi bu barış sürecini bekliyor. İnşallah Sayın Başbakanımızın, cesaretlice attığı bu güzel adımını, başarıyla bu ülke götürecektir. Çünkü siz kendi iç barışınızı sağlayamadığınız sürece dünyada lider olamazsınız, dünyada söz sahibi olamazsınız. Bu süreç çok başarılı olacak ve ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik devam edecek. Özellikle Reyhanlı'daki son vahşeti nefretle kınıyoruz. Burada da en büyük sıkıntıyı yine esnaf çekti. Hükümetimizin buradaki yaraları en kısa sürede saracağına inanıyoruz” dedi.

Keskin, esnafın sözden çok icraat beklediğini ifade ederek, “Esnaf ve sanatkar için Avrupa Birliği’ndeki kriterleri biz de istiyoruz. Esnaf ve sanatkar kesimine, organize sanayi bölgelerine verilen desteklerin de verilmesini istiyoruz. Esnaf ve sanatkar bittiği zaman bu caddeler kimsesiz olur, karanlık olur, yetim kalır, bütün iller karanlıkta kalır” diye konuştu.

Keskin, esnaf ve sanatkarın sorunlarına sahip çıkan Milletvekili Çalık ve diğer milletvekillerine de teşekkür etti.

Çalık ise, Keskin’in her zaman esnaf ve sanatkarın sorunlarına sahip çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

“Sadece Malatya’nın değil, Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarların da sorunlarını her zaman bizimle Ankara’da paylaşıyoruz. TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken ile sürekli toplantılar yaptık. Ben başkanımıza esnafımızın sorunlarına sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Ben esnafım, kocam esnaf ve hem de babam esnaf. Esnaf ve sanatkar için söylenecek ne varsa, siz ne hissediyorsanız, onu ben de hissediyorum. Organize sanayi bölgelerine hangi desteği veriyorsak, fazlasını küçük esnafa vermekle mükellefiz. Esnafa KOSGEB’den kredi kefalette ne tür destekler verdiğimizi siz iyi biliyorsunuz. Şu anda faiz oranları eğer 1 yıl içinde ödenirse yüzde 4 faize, 1 yıldan sonrası için yüzde 5 oranına indi. Bu oranı 2002 yılı ile kıyasladığınızda, arada dağlar kadar fark vardı. Dünya ekonomik bir kriz içindeyken, global bir ekonomik kriz varken, her yerde istihdam ile ilgili sorunlar varken, ekonominin dibe vurduğu Avrupa'daki ülkelere dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yabancı yatırımcı çekebileceği bu yatırım yapılabilir ülke sıfatını kazanması, çok ciddi ve çok önemli bir başarıdır. AK Parti Türkiye’yi istikrarlı bir ülke haline getirmiştir.”

Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecine vermiş olduğunuz destek için esnaflarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Allah'a hamd olsun, Başbakanımız Amerika'da devlet başkanı gibi karşılandı. Muhalefet partisinin liderinin gittiği Brüksel’deki randevusu, iptal edildi. Sayın Kılıçdaroğlu, ne yaptığını, nereye yürüdüğünü, partisini ve ona oy verenleri nasıl bir ruh haline soktuğunu çok iyi düşünmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanını kiminle kıyasladığını bilmesi gerekir. Kılıçdaroğlu'nun bir kez daha kendisini sorgulaması gerekir.”

Çok sayıda esnaf odası başkanının da hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Çalık'a, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorun ve sıkıntılar aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız