SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İcrayla Tahsilat Durduruldu

A- A+ PAYLAŞ

Devletten engelli ve 65 yaş üzeri maaş alanlardan herhangi bir işte çalışmaları dolayısıyla aldıkları maaşın geri ödenmesine ilişkin olarak haklarında başlatılan icra takibi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan düzenlemeyle durduruldu. Ülke genelinde yaklaşık 81 bin kişiyi ilgilendiren bu sorundan Malatya’da da 300 kişinin etkilendiği bildirildi.

Devletten 65 yaş üzeri maaş alanlar ile engelli vatandaşlara ödenen maaşların, bu hak sahiplerinin herhangi bir işe girmelerinden sonrada devam etmesi nedeniyle durumları tespit edilen ülke genelindeki 81 bin kişi hakkında yapılan ödemelerin tahsili için icra takibi başlatılmıştı.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun girişimleri sonucu bu durumda olanların mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarındaki icra takip işlemlerinin durdurulması için TBMM’da yasal düzenleme yapıldı.

Aslanoğlu’nun girişimlerinin tüm partilerin grup başkanlıklarınca da desteklemesi sonucu 65 yaş üstü ve engelli maaşı alanların başka bir işte çalışmaları nedeniyle kendilerine ödenen maaşların yüzde 50 fazlasıyla geri istenmesi uygulaması nedeniyle mağdur olan ülke genelinde 81 bin kişinin bulunduğu belirtildi. TBMM’de kabul edilen düzenleme ile haklarında icra takibi başlayan bu kişilerin icra takipleri durduruldu ve tüm borçları da affedildi.

Malatya’da bu kapsamda 300 dolayında engelli ve 65 yaş ve üzeri maaş almadan dolayı mağdur olan kişinin bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız